EUR: 323,34 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Szabó Magda nevét kapja a Szilágyi

Szeptembertől református általános iskola lesz a Szilágyiból. A dunaújvárosi intézmény a Bocskai Református Oktatási Központhoz tartozik a következő tanévtől. Nem ez az egyetlen változás azonban az iskola életében: a jövőben Szabó Magda írónő nevét viseli a Szilágyi.

Május végén született döntés arról, hogy a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, amely korábban a Dózsa iskolával alkotott egységet, a jövőben a tankerület helyett a Halásztelki Református Egyházközséghez tartozik.

A Szilágyi iskola szeptembertől új nevet kap

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának határozata alapján tehát egyházi iskolává alakul a Szilágyi, amely a Bocskai Református Oktatási Központ „kebelében” folytatja működését. Az iskola továbbá a Szilágyi Erzsébet név helyett a jövőben Szabó Magda Kossuth-díjas írónő nevét viseli.

Szabó Magda Kossuth-díjas írónő

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.