EUR: 321,37 Ft
CHF: 284,70 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Szabó Magda nevét kapja a Szilágyi

Szeptembertől református általános iskola lesz a Szilágyiból. A dunaújvárosi intézmény a Bocskai Református Oktatási Központhoz tartozik a következő tanévtől. Nem ez az egyetlen változás azonban az iskola életében: a jövőben Szabó Magda írónő nevét viseli a Szilágyi.

Május végén született döntés arról, hogy a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, amely korábban a Dózsa iskolával alkotott egységet, a jövőben a tankerület helyett a Halásztelki Református Egyházközséghez tartozik.

A Szilágyi iskola szeptembertől új nevet kap

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának határozata alapján tehát egyházi iskolává alakul a Szilágyi, amely a Bocskai Református Oktatási Központ „kebelében” folytatja működését. Az iskola továbbá a Szilágyi Erzsébet név helyett a jövőben Szabó Magda Kossuth-díjas írónő nevét viseli.

Szabó Magda Kossuth-díjas írónő

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.