EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Szaporodnak a pacsáló játszóterek

Péntekig biztosan marad a hőségriadó, az előrejelzések szerint vasárnapig 30 fok feletti hőmérsékletre számíthatunk. Ilyenkor csak a vízparton vagy a strandon lehet kibírni a forróságot, na, meg a nemrég nyílt vizes játszótereken, amelyekből Budapesten szerencsére egyre több van. A Lokál ezekből gyűjtött.

Hullám játszótér


XX. kerület, Vízisport utca 12–18.

Harmadik szezonját éli meg a Hullám Csónakház mellett található hajós-vizes tematikára épülő játszótér. Csúszkapálya, hinta, csúszda és külön vizezős részleg kínál szórakozást. Késő délután ajánlatos menni, mert napközben kevés az árnyék.


Olimpia park

V. kerület, Olimpia park

Az Olimpia park csobogókkal csábít Fotó: Mészáros Diána

Itt nincs külön vizezős rész, viszont van csobogó, ami körül jól lehet szaladgálni, és sok árnyékos rész is rendelkezésre áll, homokozóval, mászóvárral, baba-mama hintával.

Szilas pihenőpark

IV. kerület, Óceánárok u.

A Szilas park csatornahálózata bármikor sártengerré változtatható Fotó: Mészáros Diána

Az újpesti vizezős játszótéren a kicsik és nagyok kis gátakon keresztül vezethetik a vizet a kőből kialakított csatornákon át. A gátak mellé homokozós játékok is kerültek, illetve a kisebbeket faházikók és fészekhinta is várja.

 

Kispesti vizes játszótér

XIX. kerület, Berzsenyi utca 6.

A kispesti a legnagyobb ingyenesen használható vízes játszótér Fotó: Máté Krisztián

Az alig néhány hete megnyílt legújabb vízi mennyország a város egyik legnagyobb, ingyenesen használható vizes játszótere. A parkban kilenc vizes és vízi világhoz kapcsolódó játék található, többek között zsilipes patakmeder, irányítható szökőkút, elárasztható homokozó, világítótorony-mászóka és játszóhajó vár a kánikulában.

A Berzsenyi utcában kilenc vízes látványosság várja a gyerekeket Fotó: Máté Krisztián

Bikás parki játszótér

XI. kerület, Bikás-domb

A Bikás park önmagában kirándulóhely a városban. A „bikás” domb mellett a trambulinos-gumibuckás, csúszdás részleg mellett vizezős rész is helyet kapott a homokozónál.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ellenzéki képviselők élhettek vissza pozíciójukkal

  Ellenzéki képviselők élhettek vissza pozíciójukkal

  Az Alapjogokért Központ igazgatójának hétfői kommentárja szerint az Országgyűlés épületében “botrányt okozó” ellenzéki képviselők az “MTVA-székházban tanúsított vélhetően jogellenes magatartásukkal” visszaélhettek pozíciójukkal.

 • Az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak

  Az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak

  A 25 éve megjelenő Irka című gyermeklapon magyarok nemzedékei nőttek fel Kárpátalján, ezért az fontos megtartó erőt jelent a közösség számára – jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Beregszászon a gyermekkiadvány negyedszázados évfordulós ünnepségén.

 • Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

  Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

  Spanyolország fontos partnere Magyarországnak, hiszen mindkét állam tagja ugyanannak a politikai, illetve védelmi szövetségnek: az Európai Uniónak (EU), valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, miután hivatalában fogadta Josep Borrellt, Spanyolország külügy-, európai uniós és együttműködési miniszterét.