EUR: 332,42 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Szaporodnak a pacsáló játszóterek

Péntekig biztosan marad a hőségriadó, az előrejelzések szerint vasárnapig 30 fok feletti hőmérsékletre számíthatunk. Ilyenkor csak a vízparton vagy a strandon lehet kibírni a forróságot, na, meg a nemrég nyílt vizes játszótereken, amelyekből Budapesten szerencsére egyre több van. A Lokál ezekből gyűjtött.

Hullám játszótér


XX. kerület, Vízisport utca 12–18.

Harmadik szezonját éli meg a Hullám Csónakház mellett található hajós-vizes tematikára épülő játszótér. Csúszkapálya, hinta, csúszda és külön vizezős részleg kínál szórakozást. Késő délután ajánlatos menni, mert napközben kevés az árnyék.


Olimpia park

V. kerület, Olimpia park

Az Olimpia park csobogókkal csábít Fotó: Mészáros Diána

Itt nincs külön vizezős rész, viszont van csobogó, ami körül jól lehet szaladgálni, és sok árnyékos rész is rendelkezésre áll, homokozóval, mászóvárral, baba-mama hintával.

Szilas pihenőpark

IV. kerület, Óceánárok u.

A Szilas park csatornahálózata bármikor sártengerré változtatható Fotó: Mészáros Diána

Az újpesti vizezős játszótéren a kicsik és nagyok kis gátakon keresztül vezethetik a vizet a kőből kialakított csatornákon át. A gátak mellé homokozós játékok is kerültek, illetve a kisebbeket faházikók és fészekhinta is várja.

 

Kispesti vizes játszótér

XIX. kerület, Berzsenyi utca 6.

A kispesti a legnagyobb ingyenesen használható vízes játszótér Fotó: Máté Krisztián

Az alig néhány hete megnyílt legújabb vízi mennyország a város egyik legnagyobb, ingyenesen használható vizes játszótere. A parkban kilenc vizes és vízi világhoz kapcsolódó játék található, többek között zsilipes patakmeder, irányítható szökőkút, elárasztható homokozó, világítótorony-mászóka és játszóhajó vár a kánikulában.

A Berzsenyi utcában kilenc vízes látványosság várja a gyerekeket Fotó: Máté Krisztián

Bikás parki játszótér

XI. kerület, Bikás-domb

A Bikás park önmagában kirándulóhely a városban. A „bikás” domb mellett a trambulinos-gumibuckás, csúszdás részleg mellett vizezős rész is helyet kapott a homokozónál.

Kapcsolódó Cikkek