2019. február 17., vasárnap
Donát

Egyéb Szekszárd

Szekszárd Város Napja

1905. augusztus 29-én alakult meg az első városi képviselő-testület Szekszárdon, ez alkalomból kétnapos rendezvénysorozattal ünneplik a Város Napját a helyiek, az augusztus 29-éhez legközelebb eső hétvégén.

Ács Rezső – Szekszárd polgármestere – és Zsikó Zoltán – a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója – tájékoztatta a sajtó képviselőit a városnapi eseményekről. Az idén augusztus 25-én és 26-án színes programokkal várják a Béla király térre látogatókat. A rendezvényeken szinte valamennyi fellépő szekszárdi kötődésű, így a rendezvény igazi „szekszárdi ünnep” a városlakók számára.


Ács Rezső (balra) és Zsikó Zoltán ismertettet az idei városnapi programokat Fotó: Nagy Nándor

Idén összesen 15 színpadi program lesz, amelyből 13 szekszárdi vagy szekszárdi kötődésű. A koncertek, fellépések mellett kiegészítő programokkal is várják a helyieket, többek között kirakodó véradási lehetőséggel, kirakodóvásárral és számtalan vásári édességgel, nyalánksággal.

 

Augusztus 25. (szombat)


9.00–13.00 Otthonunk, Szekszárd – játékos városismereti vetélkedő

A Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület és a Babits Mihály Kulturális Központ az elmúlt évhez hasonlóan városismereti vetélkedőt hirdetett. A vetélkedőre általános iskolák felső tagozatosainak 3 fős csapatokban történő jelentkezését vártuk. A vetélkedőre 10 csapat jelentkezett szekszárdi általános iskolákból.

Versenyközpont a Babits Mihály Kulturális Központ Rendezvényterme.

16.00 Csurgó Zenekar gyermekkoncertje

17.00 Tücsök Zenés Színpad

18.00 Juhász Diána

Válogatás a leghíresebb operettekből Juhász Diána előadásában. Juhász Diána az Interoperett Újévi Gáláján debütált mint szubrett. Számos operettben és musicalben játszott, több gálaműsor állandó fellépője. Játszott többek között az Operettszínházban és a Madách Színházban, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban és a tatabányai Jászai Mari Színházban.

19.15 Pecze Balázs Quartet

20.30 Lelkek lakhelye – A törökfürdő titka

Zseblámpás éjszakai kalandtúra Szekszárdon

21.00 Budapest Voices

A Budapest Voices acappella együttes 2013 márciusában alakult, 12 kiváló énekesből és egy ütőhangszeresből áll. A kórus mai magyar underground zenekaroktól ad elő slágereket. Művészeti vezető: Warnusz Zsuzsa, Gulyás Erika alt, kórusvezető.

23.00-01.00 Disco DJ Táborfyval

 

A helyi fellépők között szerepel a Csurgó Zenekar is, akik a rendezvénysorozat első napján szórakoztatják majd az ide látogatókat Fotó: Nagy Nándor

Augusztus 26. (vasárnap)

11.00 Hahota Gyermekszínház – Csizmás Kandúr

12.00 Városi habparti gyerekeknek

14.00 Szekszárdi mozgásművészeti csoportok bemutatkozása

14.00 Mozduljunk Együtt Szekszárdért Egyesület – Fashion Dance Tánccsoport

14.25 Iberican Táncegyesület

14.50 MMS – Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió

15.15 PTE IGY Gyakorlóiskola Táncművészeti Tagozata

16.00 Bartina Néptánc Egyesület

17.15 Szekszárd Jazz Quartet

18.15 Harmónia-Rend-Band Gyermekkórus & Zenekar

A gyönki általános iskola és a gyönki Tolnai Lajos Gimnázium tanulóiból álló könnyűzenei formáció. A zenekar vezetője Schmidt Péter fizika-informatika tanár, az énekkar vezetője Häuszer Beáta ének-zene, szolfézstanár. Repertoárjukban német nemzetiségi zene, magyar népzene és főképp könnyűzene szerepel.

20.30 Ocho Macho

Jó nekem, El Mundo Fantastico, Pancho, Képzeld el Másképp, Maskaray – ismerős dalcímek, amelyek egy Kőszeg–Szombathely vonalon érlelődött garázszenekartól indultak és már bejárták országunk minden részét. Az Ocho Macho 2003- ban alakult, zenei stílusában a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik – ez az általuk „hupogásnak” nevezett muzsika –, neve pedig spanyolul annyit tesz, „nyolc hím”.

20.30 Lelkek lakhelye – A törökfürdő titka

Zseblámpás éjszakai kalandtúra Szekszárdon

 

Műsorközlő: Abaházi Csaba

Kapcsolódó Cikkek