EUR: 327,82 Ft
CHF: 300,66 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

„Szél Bernadett Hadházy Ákossal végighisztizte a választások előtti másfél évet”

Újabb, ki tudja hányadik fejezetéhez érkezett az LMP szétesése: a kedden lemondó Szél Bernadett volt társelnöknek olvasott be párttársa Sallai Róbert Benedek. Róla azt érdemes tudni, hogy a hírek szerint fizikailag is bántalmazta a másik, azóta már a pártból is kilépett társelnököt Hadházy Ákost.

“Szél Bernadett Hadházy Ákossal végighisztizte/zsarolta a választások előtti másfél évet, és mindennek úgy kellett lennie, ahogy ők kitalálták. Ákossal, Ron Werberrel, Petikével, Erzsivel – mindentől mindennek úgy kellett lennie, ahogy Detti akarta, persze azt, hogy mit akar, nem tudom ki mondta meg neki. Magára hagyva? Ez vicc?” – írta pártársainak az LMP-s Sallai Róbert Benedek.

Sallai Róbert Benedek

A levelet a politikus az LMP tagjainak fenntartott zárt Facebook-csoportban osztotta meg. Jellemző a párton belüli anarchiára, hogy az írás szinte azon nyomban kiszivárgott – ahogy a tegnap lemondott társelnök és frakcióvezető Szél Bernadetté is. Mint ismert a politikus kedden jelentette be, hogy távozik a párt és a parlamenti képviselőcsoport éléről. Sallai ezek után a hvg.hu szerint nem köntörfalazott.


„Az LMP végső stádiumban van. Hogy az agyhalál, vagy a szívmegállás következik be gyorsabban, nem tudni, de szemlátomást érdemi törekvés nincs is arra, hogy más jövő lehessen. Az LMP egy színtelen, szagtalan, karaktertelen, jelentéktelen politikai erővé silányodott, ami maga karikatúrájaként groteszk arccal vonul ki szánalmas közjátékok közepette a közéletből, és amihez Detti ‘visszavonulok és meggondolom a világ dolgait’ színjátéka egy felvonás erejére elkápráztathat bennünket, de az irányon nem változtat sajnos.” – írta többek közt.

Persze Sallai azért jót is írt Szélről – bár a sorokat olvasva az az érzésünk, hogy a “dicsérjen meg téged a Sallai” mondás igazán időszerű lehet mostanság az LMP-ben.

“Félreértés ne essék: Dettit remek jelöltnek, jó politikusnak, kiváló országgyűlési képviselőnek éreztem mindenkor elképesztő munkabírással és szorgalommal. Bárhol megállná a helyét: DK-ban, Fideszben, MSZP-ben – bármit látszólag hitelesen képvisel, akár egyetért azzal, akár nem, és már képes magát úgy fényezni, ahogy a legprofibbak. Bárhol megállná a helyét – épp ez a baj.”

Sallai később képmutatónak is nevezi Szélt, amiért „nem a jövedelemmel és szerepléssel járó parlamenti mandátumról mond le, hanem a melóval járó szervezési munkáról”. Sallai egyébként a jövővel kapcsolatban sem túl bizakodó:


„Miben bízhatunk még, kik itt maradtunk? Detti mai bejelentése a süllyedő hajót elhagyó kapitány képét erősítve röpíti tovább az LMP a politika szemétdombja felé, ahová egyre inkább való.”

Sallai egyébként az LMP másik korábbi társelnökét, Hadházy Ákost sem szívleli: a hírek szerint korábban megütötte a politikust. Sallai ezt tagadta, de azt elismerte, hogy volt fizikai kontaktus köztük amiért bocsánatot is kért. Hadházyhoz állítólag mentőt is kellett hívni. A politikus a választások után lemondott a társelnöki posztjáról, később a pártból is kilépett.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos

A zöldeknél egyébként folyamatosak voltak a fegyelmi eljárások, amiért a párt vezetői a kampányban a többi ellenzéki párttal egyeztettek a visszalépésekről. Ezek során büntették meg Hadházyt és Szélt is. Hadházy, mint említettük, a pártból is kilépett, Szél “csupán” a vezetői tisztségeitől köszönt el. Érdekesség, hogy mindketten megtartottál jól fizető parlamenti képviselői posztjukat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek