EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Tatabánya

Színes programmal vár mindenkit a Szent István Nap

Sztárfellépő, az új kenyér megszentelése és hagyományőrző programok teszik teljessé az idei Szent István Napot a Csónakázó-tónál.

Fesztiválunk 2005 óta Tatabánya kulturális életének meghatározó része. A már hagyományosan a Millenniumi közparkban zajló programokban a kortárs hazai zenei és világzenei élet leghitelesebb előadói működnek közre. A  Tatabányáról elszármazott zenészeken kívül a város amatőr művészeti csoportjai is évről évre fellépnek itt. Játszóház, játszópark, kalandpark, kisvasút és még számos örömforrás várja a kicsiket. A lovardában a lovasok és a Múltunk és Jövőnk Egyesület íjászainak közreműködésével megidézik Szent István király korát – csupán néhány programelem abból a szellemiségből, ami a több éve sikeresen zajló Szent István Napokat jellemzi.


Az íjászbemutató mindig nagy siker

Néptánc nélkül nincs augusztus 20.

Az idei program legnevesebb fellépője a Margaret Island lesz. A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította formáció az egyik legsikeresebb fiatal zenekar a hazai könnyűzenei palettán. 2017 tavaszán, mindössze hároméves fennállásukat követően születésnapjukat Budapest legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén ünnepelték meg, több mint négyezer rajongóval együtt. Szeptemberben ugyanitt szintén négyezres közönséggel zárták a fesztiválszezont. Tatabányára szinte hazatérnek, hiszen karrierjük első sikerét egy itteni tehetségkutató megnyerése jelentette.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.