EUR: 323,02 Ft
CHF: 285,96 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Tatabánya

Színes programmal vár mindenkit a Szent István Nap

Sztárfellépő, az új kenyér megszentelése és hagyományőrző programok teszik teljessé az idei Szent István Napot a Csónakázó-tónál.

Fesztiválunk 2005 óta Tatabánya kulturális életének meghatározó része. A már hagyományosan a Millenniumi közparkban zajló programokban a kortárs hazai zenei és világzenei élet leghitelesebb előadói működnek közre. A  Tatabányáról elszármazott zenészeken kívül a város amatőr művészeti csoportjai is évről évre fellépnek itt. Játszóház, játszópark, kalandpark, kisvasút és még számos örömforrás várja a kicsiket. A lovardában a lovasok és a Múltunk és Jövőnk Egyesület íjászainak közreműködésével megidézik Szent István király korát – csupán néhány programelem abból a szellemiségből, ami a több éve sikeresen zajló Szent István Napokat jellemzi.


Az íjászbemutató mindig nagy siker

Néptánc nélkül nincs augusztus 20.

Az idei program legnevesebb fellépője a Margaret Island lesz. A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította formáció az egyik legsikeresebb fiatal zenekar a hazai könnyűzenei palettán. 2017 tavaszán, mindössze hároméves fennállásukat követően születésnapjukat Budapest legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén ünnepelték meg, több mint négyezer rajongóval együtt. Szeptemberben ugyanitt szintén négyezres közönséggel zárták a fesztiválszezont. Tatabányára szinte hazatérnek, hiszen karrierjük első sikerét egy itteni tehetségkutató megnyerése jelentette.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.