EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Budapest XV.kerület

Szomszédünnep a Csomópont bázison

Szomszédünnepet, azaz egész délelőtt tartó ingyenes családi programot tartottak a Sződliget utcában található Csomópont bázison.

A gyerekek is besegítettek az ételek előkészítésben (Fotó: Máté Krisztián)

A Szomszédünnep egy olyan közösségi élmény, amely közelebb hozza egymáshoz a szomszédságban élő embereket. Lakótelepen lakó családok, ugyanabban a közértben vásárló háziasszonyok, ugyanazon a réten kutyát sétáltató gazdik, ugyanazon a játszótéren játszó gyerekek egy program keretében szóba elegyednek egymással, sőt lehet, hogy barátságok is szövődnek. A lakótelepek adottsága, hogy az ott lakók nemcsak családi vagy sorházakban, hanem panelházban egymás alatt és felett elhelyezkedő lakásokban laknak.

Ez a lépcsőházi közelség konfliktus forrása is lehet, de szerencsés esetben sok élménnyel is megajándékozhatja az ott élőket. Évente egyszer nagy öröm az egyre népesebb lakóközösség találkozását és programját tervezni és szervezni. Minden korosztály megtalálja azt a tevékenységet, ami örömet okoz neki, a napot pedig utcabállal zárják.
A Franciaországból indult kezdeményezés célja az volt, hogy a betelepült és a régóta egy helyen élő emberek közti konfliktust oldani tudják néhány finom falat és beszélgetési lehetőség biztosításával. A kezdeményezés sikerrel járt, aminek a híre gyorsan terjedt, és kisebb-nagyobb közösségek csatlakoztak hozzá.
Nos, a Sződliget utcában található Csomópont bázison tartott Szomszédünnepen volt reggeli torna, táncóra Nikivel, közös mozizás és zenélés, és persze nem maradhatott ki a programból a főzőverseny sem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.