2019. augusztus 20., kedd
István

Sport

Sztáredző érkezett a Ferencvároshoz

Az ukrán Szerhij Rebrovot nevezték ki a Ferencváros élére a távozó Thomas Doll helyére. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint a 44 éves szakember a világ 47. legjobb edzője.

Nem volt idő találgatni, hogy ki lesz Thomas Doll utódja a Ferencvárosnál, ugyanis egy nappal a menesztését követően hivatalos sajtótájékoztatón mutatták be Szerhij Rebrovot. Az eseményen jelen volt Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója, aki közölte: az edzőváltásra vonatkozó döntés az idei kupakudarc után született meg és nagynevű szakemberekkel tárgyaltak. Orosz nem árulta el, hogy mennyi ideig szól az ukrán edző szerződése, de közölte, hogy jelenleg 47. a legjobb edzők listáján, de a Dinamo Kijevnél eltöltött időszak alatt 14. is volt.


A 44 éves tréner elárulta, hogy azt követően döntött a Ferencváros mellett, hogy beszélt Kubatov Gáborral, a klub elnökével.

– Minden klubnál, ahol dolgoztam, az első hely volt a cél, itt is ez lesz. Az elnökkel való beszélgetés meggyőzött arról, hogy magasak a célok – mondta, hozzátéve, hogy azért jött az Üllői útra, hogy a Ferencváros visszakerüljön a helyére. – Fontos, hogy intenzív futballt játsszunk. Úgy láttam, a Fradi eddig nem mindig tudta kilencven percen át diktálni az iramot. Nehéz megmondani, ennek kialakítása mennyi időbe telik. Beszélnem kell a játékosokkal, meg kell tudnunk, milyen állapotban vannak mentálisan és fizikailag.


Az is kiderült, hogy angolul beszél majd a játékosokkal, de orosztolmács is a rendelkezésére lesz. Segítője a spanyol Alberto Bosch lesz, aki 2014 és 2017 között a Dinamo Kijev utánpótlásedzője volt.

Sikeres futballkarrier

Ami Rebrov karrierjét illeti: hét klubcsapatban játszott, többek között a Dinamo Kijevben, a Tottenhamben és a Fenerbahcéban, 75-ször pedig az ukrán válogatottban is szerepelt. Kilencszeres ukrán, emellett kétszeres orosz és egyszeres török bajnok. A Kijev edzőjeként kétszer nyert ukrán bajnokságot és kupát, valamint egyszer ukrán szuperkupát. A Bajnokok Ligájában nyolcaddöntőig jutott a csapattal 2016-ban, egy évvel később az Európa Liga negyeddöntőjéig menetelt. Legutóbbi klubja a szaúdi Al-Ahli volt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek