EUR: 321,49 Ft
CHF: 281,87 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Érd

Tárlatvezetés korhű viseletben

A XIII–XVI. századi érdi mindennapi élet bemutatását ígéri az a kiállítás a Magyar Földrajzi Múzeumban szeptember 4-én 17 órai kezdettel, amelynek Érd 775 címet adták a szervezők – és amelyhez szeptember 6-án, ugyancsak Érd 775 címmel egy helytörténeti konferencia is csatlakozik.

A kiállítás látogatói időutazást tehetnek a középkori Érd mindennapjaiba: megismerhetik az egykor itt élő emberek lakóhelyét, étkezési szokásait, öltözetét, a korszak jellegzetes helyi mesterségeit – sőt, bepillantást kaphatnak Sárkány Ambrus érdi birtokos egykori udvarházába. A kiállításon az életképek mellett megtekinthetők írott okleveles források és az utóbbi években Érden végzett régészeti kutatások eredményei is.


A kiállítás helyszíne, a Magyar Földrajzi Múzeum
Fotó: foldrajzimuzeum.hu

Dr. Kubassek János múzeumigazgató megnyitóját követően műsort ad a Szirmok Városi és Pedagógus Női Kar Stiblo Anna vezetésével. A tárlatvezetést Lehoczki Zsuzsanna helytörténész-muzeológus tartja – interaktív tárlatvezetés is kérhető korhű öltözékben. A kiállításhoz kapcsolódó kézműves-foglalkozások keretében iskolás csoportoknak címerfestésre, kódexkészítésre, sisak- és pártakészítésre is lehetőség nyílik.

A kiállítás megtekinthető 2019. június 16-ig, hétfő kivételével naponta 10 és 17 óra között. Helyszín: Magyar Földrajzi Múzeum (Érd, Budai út 4.).

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.