2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Érd

Tárlatvezetés korhű viseletben

A XIII–XVI. századi érdi mindennapi élet bemutatását ígéri az a kiállítás a Magyar Földrajzi Múzeumban szeptember 4-én 17 órai kezdettel, amelynek Érd 775 címet adták a szervezők – és amelyhez szeptember 6-án, ugyancsak Érd 775 címmel egy helytörténeti konferencia is csatlakozik.

A kiállítás látogatói időutazást tehetnek a középkori Érd mindennapjaiba: megismerhetik az egykor itt élő emberek lakóhelyét, étkezési szokásait, öltözetét, a korszak jellegzetes helyi mesterségeit – sőt, bepillantást kaphatnak Sárkány Ambrus érdi birtokos egykori udvarházába. A kiállításon az életképek mellett megtekinthetők írott okleveles források és az utóbbi években Érden végzett régészeti kutatások eredményei is.


A kiállítás helyszíne, a Magyar Földrajzi Múzeum
Fotó: foldrajzimuzeum.hu

Dr. Kubassek János múzeumigazgató megnyitóját követően műsort ad a Szirmok Városi és Pedagógus Női Kar Stiblo Anna vezetésével. A tárlatvezetést Lehoczki Zsuzsanna helytörténész-muzeológus tartja – interaktív tárlatvezetés is kérhető korhű öltözékben. A kiállításhoz kapcsolódó kézműves-foglalkozások keretében iskolás csoportoknak címerfestésre, kódexkészítésre, sisak- és pártakészítésre is lehetőség nyílik.

A kiállítás megtekinthető 2019. június 16-ig, hétfő kivételével naponta 10 és 17 óra között. Helyszín: Magyar Földrajzi Múzeum (Érd, Budai út 4.).

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.