EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Érd

Tárlatvezetés korhű viseletben

A XIII–XVI. századi érdi mindennapi élet bemutatását ígéri az a kiállítás a Magyar Földrajzi Múzeumban szeptember 4-én 17 órai kezdettel, amelynek Érd 775 címet adták a szervezők – és amelyhez szeptember 6-án, ugyancsak Érd 775 címmel egy helytörténeti konferencia is csatlakozik.

A kiállítás látogatói időutazást tehetnek a középkori Érd mindennapjaiba: megismerhetik az egykor itt élő emberek lakóhelyét, étkezési szokásait, öltözetét, a korszak jellegzetes helyi mesterségeit – sőt, bepillantást kaphatnak Sárkány Ambrus érdi birtokos egykori udvarházába. A kiállításon az életképek mellett megtekinthetők írott okleveles források és az utóbbi években Érden végzett régészeti kutatások eredményei is.


A kiállítás helyszíne, a Magyar Földrajzi Múzeum
Fotó: foldrajzimuzeum.hu

Dr. Kubassek János múzeumigazgató megnyitóját követően műsort ad a Szirmok Városi és Pedagógus Női Kar Stiblo Anna vezetésével. A tárlatvezetést Lehoczki Zsuzsanna helytörténész-muzeológus tartja – interaktív tárlatvezetés is kérhető korhű öltözékben. A kiállításhoz kapcsolódó kézműves-foglalkozások keretében iskolás csoportoknak címerfestésre, kódexkészítésre, sisak- és pártakészítésre is lehetőség nyílik.

A kiállítás megtekinthető 2019. június 16-ig, hétfő kivételével naponta 10 és 17 óra között. Helyszín: Magyar Földrajzi Múzeum (Érd, Budai út 4.).

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.