EUR: 325,91 Ft
CHF: 296,66 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Pécs

Tarolt az amerikai szakértők előtt a pécsi anyuka

Magyarországon elsőként egy kétgyermekes pécsi anyuka vehette át az amerikai Hip Dysplasia Institute, a csípő-rendellenességekre szakosodott ortopédiai világszervezet egészségügyi minősítését. Ez azt jelenti, hogy Lévai-Litter Éva babahordozója annyira jó hatással van a gyermekek csípőjére, hogy ortopédiai segédeszközként bekerült a világ vezető márkái közé. Mostantól a kis pécsi manufaktúra használhatja ezt a logót, hazánkban elsőként.

Lévai-Litter Éva és vállalkozásának története egyedülálló. A pécsi édesanya akkor kezdett babahordozókat gyártani, amikor első lánya féléves volt, és az alvásidőben volt egy kis ideje varrogatni. Ennek már hat éve, és azóta a hordozóit nem csupán saját lányai használják. Olyan manufaktúrát épített fel, amellyel termékei többek között Izraelbe, Svájcba, Amerikába, de még Vietnamba is eljutottak.


Évi szerint a hordozás nemcsak megkönnyíti az anyukák hétköznapjait, hanem a gyerekeknek is fontos

Jött a nem várt elismerés

Éva azonban a hordozók készítése mellett olyan szakemberekkel is felvette a kapcsolatot, akik évek alatt egészségügyi és minőségügyi szempontból is tökéletesítették az eszközt.

– Mivel az első hordozót a lányomnak varrtam, célom volt, hogy a lehető legtökéletesebb legyen. Már akkor olyan szakemberek tanácsát kértem ki, akik sokat segítettek a megfelelő tartás kialakításában – mesélt a kezdetekről Évi.


Most a pécsi anyuka eljutott egy olyan amerikai szervezethez, amely a világ különböző pontjain használt termékeket vizsgál abból a szempontból, hogy azok mennyire vannak jó hatással a babák érzékeny csípőjére.

A hordozással kapcsolatos videóit is vizsgálták

Egészségügyi oldalról vették górcső alá a pécsi terméket

A Hip Dysplasia Institute egy neves amerikai szervezet, amelynek tagjai a világ ismert ortopédiai szakemberei, orvosai. Céljuk nem más, mint hogy felhívják a figyelmet a csípő-rendellenességekre, így a ficamra is, ami megelőzhető.

– Nem véletlen, hogy a csecsemőket hathetes korukban Magyarországon is kötelezően vizsgálják, hiszen a csípőficam már ilyen fiatalon kimutatható, kezelhető és megelőzhető. Ez a szervezet pedig világszerte erre hívja fel a figyelmet – jelentette ki Éva.

A Hip Dysplasia Institute-hoz maga küldte el a babahordozót, hogy tüzetesen vizsgálják meg.

– Kíváncsi voltam, hogy amit évek alatt itthon fejlesztettünk, az másutt is megállná-e a helyét. Az eredmény pedig számomra is hatalmas meglepetés volt – mondta.

A pécsi babahordozót több hétig vizsgálták

Megfelelő terpeszt biztosít a babáknak, ami a csípőjüknek is tökéletes.

Évi a fotókon kívül, videókat, használati utasításokat és persze többkörös interjúkat is adott az amerikai szervezetnek, mire meg tudták hozni a döntést.

– A babahordozónk megkapta azt a minősítést, amellyel már ők is elismerik, hogy akár gyógyászati eszközként is alkalmazható a MyBabyHug – újságolta büszkén Évi.

Trendi hordozás, nem mindegy, hogyan

Évi terméke ezt az elismerést elsőként kapta meg Magyarországon.

– A hordozókat úgy állítjuk össze a szülőknek, ahogy ők szeretnék. Ez nem véletlen, hiszen ha trendivé tesszük a gyerekhordozót, akkor nem úgy tekintenek rá, mint egy gyógyászati segédeszközre. Holott most már minősítést is kaptunk erre – mondta.

MyBabyHug, az anyaidőben fejlődött pécsi manufaktúra

Évi már táskákat is készít a hordozókhoz

Éva hat éve varrta a prototípust. Akkor az volt az elképzelése, hogy úgy alkotja meg a hordozókat, hogy azokat a szülők saját stílusukhoz tudják alakítani. Ez pedig annyira bejött, hogy a termékek mellé már táskákat és egyéb kellékeket is elkezdett gyártani. Persze mindezt akkor, amikor a két lánya alszik vagy a nagyszülőknél van.

Kapcsolódó Cikkek