2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Tatabánya

Tatabányára is megérkezett a Komáromi kisleány

A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, amelyet egy komáromi cukrász, Sztaracsek Ádám készített. A torta mézes-diós tésztaalapú, körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér van benne. A tortát városunkban is bemutatták a sajtó képviselőinek.

A nevezett cukrászalkotásokkal kapcsolatban sokat számított a torták külleme, íze, szerkezete, kivitelezése, de még az is, hogy mennyire kötődnek Magyarországhoz.

A torta elkészítése a megye cukrászai számára is kihívást jelent, ugyanis mind alapanyagában, mind technológiájában számos újítást tartalmaz. Tizenegyen vállalták, hogy a Komáromi kisleányt augusztus 18-tól szerepeltetik kínálatukban, sőt heten az ország cukormentes tortáját, a Három kívánság fantázianevű finomságot is értékesíteni fogják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.