EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Tatabánya

Tatabányára is megérkezett a Komáromi kisleány

A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, amelyet egy komáromi cukrász, Sztaracsek Ádám készített. A torta mézes-diós tésztaalapú, körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér van benne. A tortát városunkban is bemutatták a sajtó képviselőinek.

A nevezett cukrászalkotásokkal kapcsolatban sokat számított a torták külleme, íze, szerkezete, kivitelezése, de még az is, hogy mennyire kötődnek Magyarországhoz.

A torta elkészítése a megye cukrászai számára is kihívást jelent, ugyanis mind alapanyagában, mind technológiájában számos újítást tartalmaz. Tizenegyen vállalták, hogy a Komáromi kisleányt augusztus 18-tól szerepeltetik kínálatukban, sőt heten az ország cukormentes tortáját, a Három kívánság fantázianevű finomságot is értékesíteni fogják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.