2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Békéscsaba

Teljesen felújították az óvoda udvarát

Épül, szépül a békési Fürkész Központi Óvoda udvara. Az intézmény alapítványa 2017-ben 1,2 millió forint pályázati támogatást nyert A jövő egészséges felnőttjeiért elnevezésű programjával.

A támogatásnak köszönhetően mozgáseszközöket vásároltak és megváltoztatták az óvodaudvar domborzati viszonyait is, így szélesítették a gyerekek mozgáslehetőségeit. Elkészült a játszódomb – ez a fejlesztés egyik leglátványosabb eleme –, amelyet ősztől birtokba is vehetnek a gyerekek. A megvalósuló játszódomb ősztől tavaszig csúszdázásra, mászásra, télen pedig szánkózásra ad lehetőséget. Udvari mozgáseszközök – hernyóalagút, labdatölcsér – vásárlásával kiszélesítik a játékszerek körét.

Izsó Gábor, a település polgármestere elmondta, fontos a kicsiknek is, hogy esztétikus, egészséges környezetben nevelődjenek. Aki ilyen lehetőségek között nő fel, az várhatóan később is igényes lesz a környezetére. A Fürkész Óvoda egy zöldóvoda, tehát tudatosan figyelnek a természetvédelemre és az egészséges életmódra. Éppen most pályáztak az Örökös Zöldóvoda címre. A szánkózódomb jó folytatása lesz ennek az útnak. A szülők sokat segítettek a megvalósításban, biztosan sok örömet fog okozni a gyerekeknek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.