EUR: 321,49 Ft
CHF: 281,87 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Békéscsaba

Teljesen felújították az óvoda udvarát

Épül, szépül a békési Fürkész Központi Óvoda udvara. Az intézmény alapítványa 2017-ben 1,2 millió forint pályázati támogatást nyert A jövő egészséges felnőttjeiért elnevezésű programjával.

A támogatásnak köszönhetően mozgáseszközöket vásároltak és megváltoztatták az óvodaudvar domborzati viszonyait is, így szélesítették a gyerekek mozgáslehetőségeit. Elkészült a játszódomb – ez a fejlesztés egyik leglátványosabb eleme –, amelyet ősztől birtokba is vehetnek a gyerekek. A megvalósuló játszódomb ősztől tavaszig csúszdázásra, mászásra, télen pedig szánkózásra ad lehetőséget. Udvari mozgáseszközök – hernyóalagút, labdatölcsér – vásárlásával kiszélesítik a játékszerek körét.

Izsó Gábor, a település polgármestere elmondta, fontos a kicsiknek is, hogy esztétikus, egészséges környezetben nevelődjenek. Aki ilyen lehetőségek között nő fel, az várhatóan később is igényes lesz a környezetére. A Fürkész Óvoda egy zöldóvoda, tehát tudatosan figyelnek a természetvédelemre és az egészséges életmódra. Éppen most pályáztak az Örökös Zöldóvoda címre. A szánkózódomb jó folytatása lesz ennek az útnak. A szülők sokat segítettek a megvalósításban, biztosan sok örömet fog okozni a gyerekeknek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.