2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Békéscsaba

Teljesen felújították az óvoda udvarát

Épül, szépül a békési Fürkész Központi Óvoda udvara. Az intézmény alapítványa 2017-ben 1,2 millió forint pályázati támogatást nyert A jövő egészséges felnőttjeiért elnevezésű programjával.

A támogatásnak köszönhetően mozgáseszközöket vásároltak és megváltoztatták az óvodaudvar domborzati viszonyait is, így szélesítették a gyerekek mozgáslehetőségeit. Elkészült a játszódomb – ez a fejlesztés egyik leglátványosabb eleme –, amelyet ősztől birtokba is vehetnek a gyerekek. A megvalósuló játszódomb ősztől tavaszig csúszdázásra, mászásra, télen pedig szánkózásra ad lehetőséget. Udvari mozgáseszközök – hernyóalagút, labdatölcsér – vásárlásával kiszélesítik a játékszerek körét.

Izsó Gábor, a település polgármestere elmondta, fontos a kicsiknek is, hogy esztétikus, egészséges környezetben nevelődjenek. Aki ilyen lehetőségek között nő fel, az várhatóan később is igényes lesz a környezetére. A Fürkész Óvoda egy zöldóvoda, tehát tudatosan figyelnek a természetvédelemre és az egészséges életmódra. Éppen most pályáztak az Örökös Zöldóvoda címre. A szánkózódomb jó folytatása lesz ennek az útnak. A szülők sokat segítettek a megvalósításban, biztosan sok örömet fog okozni a gyerekeknek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.