EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,88 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Teljesen szétesett a Jobbik és az LMP – Videó!

A zuhanórepülésben lévő ellenzéki pártok közül is kiemelkedik a Jobbik és az LMP – legalábbis negatív értelemben. A két alakulat atomjaira hullott az elmúlt időszakban.

Elfogyott a levegő Szél Bernadett körül – értett egyet Deák Dániel politológus Tóth Krisztával az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Hozzátette: az, hogy párton belül három évre eltiltották mindenféle tisztség betöltésétől világos üzenet. A Figyelő főmunkatársa kiemelte: minden kutatás azt mutatja, hogy a Jobbik mellett az LMP az elmúlt hónapok egyik legnagyobb vesztese.


Sallai Róbert Benedek, Szél Bernadett és Hadházy Ákos

Szél Bernadett vezetésével az LMP – főként az országgyűlési választási kampányban – elindult egy olyan irányba, ami a párt önállóságának feladását jelentette – mondta Deák Dániel. Kifejtette: az, hogy alkudoztak az MSZP-től a DK-n át egészen a Jobbikig, hogy ki melyik egyéni körzetben lépjen vissza azt mutatta, hogy az LMP-nek az identitása és az önállósága nem volt fontos. – Vezetési válságba sodródott az LMP – hangsúlyozta a politológus.

Kiemelte: nem tudni, hogy ki lesz az a politikus, aki össze fogja fogni ezt a közösséget. Az LMP nem fog profitálni az EP-választási kampányban és nem fogja tudni a szavazótáborát sem bővíteni, mert a saját belső ügyeivel lesz elfoglalva – fűzte hozzá. Deák Dániel szerint az önállóság nem fog megmaradni.


A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalára kattintva.

Mint ismert kedden lemondott Szél Bernadett az LMP társelnöke, miután a párt etikai bizottsága megbüntette amiért a kampányban tárgyalt az ellenzéki visszalépésekről. Lépését élesen kritizálta párttársa Sallai Róbert Benedek.

“Szél Bernadett Hadházy Ákossal végighisztizte/zsarolta a választások előtti másfél évet, és mindennek úgy kellett lennie, ahogy ők kitalálták. Ákossal, Ron Werberrel, Petikével, Erzsivel – mindentől mindennek úgy kellett lennie, ahogy Detti akarta, persze azt, hogy mit akar, nem tudom ki mondta meg neki” – fakadt ki a párt tagjainak zárt internetes csoportjában. Levele azon nyomban nyilvánosságra került. Sallai szerint lényegében vége az LMP-nek.

“Az LMP végső stádiumban van. Hogy az agyhalál, vagy a szívmegállás következik be gyorsabban, nem tudni, de szemlátomást érdemi törekvés nincs is arra, hogy más jövő lehessen. Az LMP egy színtelen, szagtalan, karaktertelen, jelentéktelen politikai erővé silányodott, ami maga karikatúrájaként groteszk arccal vonul ki szánalmas közjátékok közepette a közéletből” – írta.

Sallairól egyébként azt érdemes tudni, hogy a hírek szerint megütötte a másik, szintén már távozott társelnököt, Hadházy Ákost. Sallait ezért első körben kizárták a pártból, később visszavették, de megbüntették. Szintén megbüntették Hadházyt, aki erre kilépett a pártból. Ő egyébként még a választások éjszakáján lemondott a társelnöki posztjáról.

Vona Gábor

Szintén nem valami fényes a Jobbik helyzete. Ott is lemondott az elnök, Vona Gábor, a választások éjszakáján. A tisztújító kongresszuson aztán éles harc bontakozott ki az elnökségért Toroczkai László ásotthalmi polgármester és a Vona emberének számító Sneider Tamás korábbi szkinhedvezér közt. Végül egy hajszál híján Sneider nyert, mire Toroczkai platformot alapított a párton belül. Válaszul a pártvezetés kizárta a Jobbikból. Toroczkaihoz ekkor rengeteg jobbikos csatlakozott – többek közt a párt emblematikus arcainak számító Dúró Dóra és Novák Előd – és megalapították az azóta már pártként is bejegyzett Mi Hazánk Mozgalmat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hétszemélyes öröm a családnak

  Hétszemélyes öröm a családnak

  Szinte még alig-alig szoktunk hozzá, hogy ma már minden márka megalkotta a maga SUV-ját, a Skoda Kodiaq máris kategóriájában egy még nagyobbat ugrott.

 • Októberben polgármestereket választunk

  Októberben polgármestereket választunk

  Október 13-án rendezik a magyarországi önkormányzati választásokat. Ez lesz Magyarország történetének nyolcadik szabad önkormányzati voksolása, amely sokban különbözik az országgyűlési és az európai parlamenti választásoktól.

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.