EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Budapest IV.kerület XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület

Terápiás mesekönyvet adott ki a Bethesda Gyermekkórház

Egészségszövők címmel saját terápiás mesekönyvet adott ki a Bethesda Gyermekkórház. A kötetbe gyűjtött mesék és versek szimbólumaik révén segítik a gyerekeket testi-lelki biztonságuk visszaszerzésében.

A kórházi kezelés, a kórházban töltött idő nagy érzelmi megterhelést jelent a gyerekeknek, az ismeretlenség, a várakozás, a bizonytalanság és a fájdalmak velejárójaként fokozódik bennük a fájdalomtól való félelem és a szorongás. Ezért a kórház szakemberei egyetértettek abban, hogy a fizikai gyógyítás mellett a gyerekek lelkére is figyelmet kell fordítani – írják az új kiadványról.
Az Egészségszövőkben a kórház szakemberei olyan meséket és ismert verseket gyűjtöttek össze, amelyek tartalmuk, szimbólumaik révén segíthetnek a szülőknek és gyerekeknek a kapcsolatteremtésben, valamint kapaszkodókat nyújthatnak nekik a gyógyulás során vagy a traumák feldolgozásában. A szakemberek abban is segítenek a szülőknek, hogy melyik mesét olvassák műtét előtt, rehabilitáció közben vagy akár egy baleset után.
A kötethez egy képmelléklet is tartozik, amelyben a gyógyításban részt vevő egészségügyi személyzetet megközelíthető módon mutatják be a gyermekeknek. A kórházban hosszabb ideig tartózkodó betegek az ápolóiktól ajándékba kapják a könyvet.


Kapcsolódó Cikkek

  • A kicsi gesztenye az ősz nagyágyúja

    A kicsi gesztenye az ősz nagyágyúja

    Elstartolt a gesztenyeszezon. Gasztronómiai szempontból sokáig kispados volt ez a termés, hiszen a pürén és a sütésen kívül nem sok fantáziát láttak benne a háziasszonyok, most viszont a reformkonyha egyik kedvelt alapanyaga.

  • Megerősített rendőri jelenlét

    Megerősített rendőri jelenlét

    Józsefváros önkormányzata és a rendvédelmi szervek évek óta elkötelezettek a közbiztonság javításában és az itt élők biztonságérzetének növelésében. A kerület vezetése az elmúlt években kormányzati segítséggel mintegy 5 milliárd forintot fordított a közbiztonság javítására, ami nem maradt eredmény nélkül.