EUR: 326,91 Ft
CHF: 301,16 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb Szombathely

Térkő burkolatot kapott az utca

Még az idén teljes hosszában befejeződik a Szigligeti utca felújítása. Egy szakaszon már végeztek a munkálatokkal a szakemberek, majd az önkormányzat támogatásának köszönhetően az út másik felét is rendbe teszik.

Bejárták az új utcát Fotó:CSG

Befejeződött a Szigligeti utca Táncsics Mihály utca és Brenner Tóbiás körút közötti 300 méteres szakaszának felújítása. A csapadékvíz-elvezetés korszerűsítése és a közművek cseréje után a városban egyedülálló módon nemcsak a járda, hanem az úttest és a parkolók is térkő burkolatot kaptak. Ennek köszönhetően – egy esetleges javítási munka után – esztétikai hiba nélkül helyreállítható a burkolat. A beruházás mintegy 140 millió forint uniós forrásból valósult meg.


Az úttestet és a járdát is térkővel rakták le Fotó:CSG

– Az önkormányzat a korábban meghirdetett hároméves útfelújítási programjának keretében folytatja a munkálatokat, és megújul a Szigligeti utca Táncsics Mihály utca és Körmendi út közötti szakasza is – hangsúlyozta dr. Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: százmillió forintból térkővel burkolják le a kétsávos, 5,5 m széles, 310 méter hosszú utat, parkolósávot alakítanak ki, és elültetnek félszáz fát. A munkálatok várhatóan november végéig tartanak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.