EUR: 323,02 Ft
CHF: 285,96 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Szombathely

Térkő burkolatot kapott az utca

Még az idén teljes hosszában befejeződik a Szigligeti utca felújítása. Egy szakaszon már végeztek a munkálatokkal a szakemberek, majd az önkormányzat támogatásának köszönhetően az út másik felét is rendbe teszik.

Bejárták az új utcát Fotó:CSG

Befejeződött a Szigligeti utca Táncsics Mihály utca és Brenner Tóbiás körút közötti 300 méteres szakaszának felújítása. A csapadékvíz-elvezetés korszerűsítése és a közművek cseréje után a városban egyedülálló módon nemcsak a járda, hanem az úttest és a parkolók is térkő burkolatot kaptak. Ennek köszönhetően – egy esetleges javítási munka után – esztétikai hiba nélkül helyreállítható a burkolat. A beruházás mintegy 140 millió forint uniós forrásból valósult meg.


Az úttestet és a járdát is térkővel rakták le Fotó:CSG

– Az önkormányzat a korábban meghirdetett hároméves útfelújítási programjának keretében folytatja a munkálatokat, és megújul a Szigligeti utca Táncsics Mihály utca és Körmendi út közötti szakasza is – hangsúlyozta dr. Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: százmillió forintból térkővel burkolják le a kétsávos, 5,5 m széles, 310 méter hosszú utat, parkolósávot alakítanak ki, és elültetnek félszáz fát. A munkálatok várhatóan november végéig tartanak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.