EUR: 328,13 Ft
CHF: 301,02 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Terroristákat támogatott a két migráns

Terroristacsoport támogatása miatt emelt vádat egy kurd nemzetiségű férfi és egy nő ellen a Csongrád Megyei Főügyészség – írta meg a 888.hu.

A migránsok a terrorszervezetnek minősülő Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) tagjaiként 2010 és 2015 között harcoló csapatokat segítettek. Mindketten katonai kiképzést kaptak Irakban, majd fegyveres szolgálatot teljesítettek a PKK kötelékében.
A vádlottak – akik között a szíriai szolgálat során érzelmi kapcsolat alakult ki – 2015 augusztusában elhatározták, hogy nem szolgálnak tovább, majd Irakba szöktek. Házasságkötésüket követően, 2016-ban embercsempészek segítségével Európába indultak, majd 2017. december 6-án a tompai tranzitzónában menedékjogi kérelmet terjesztettek elő. A menekültügyi hatóságok kérelmüket elutasították.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Hétszemélyes öröm a családnak

  Hétszemélyes öröm a családnak

  Szinte még alig-alig szoktunk hozzá, hogy ma már minden márka megalkotta a maga SUV-ját, a Skoda Kodiaq máris kategóriájában egy még nagyobbat ugrott.

 • Októberben polgármestereket választunk

  Októberben polgármestereket választunk

  Október 13-án rendezik a magyarországi önkormányzati választásokat. Ez lesz Magyarország történetének nyolcadik szabad önkormányzati voksolása, amely sokban különbözik az országgyűlési és az európai parlamenti választásoktól.

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.