EUR: 323,51 Ft
CHF: 285,35 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Belföld

Terroristákat támogatott a két migráns

Terroristacsoport támogatása miatt emelt vádat egy kurd nemzetiségű férfi és egy nő ellen a Csongrád Megyei Főügyészség – írta meg a 888.hu.

A migránsok a terrorszervezetnek minősülő Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) tagjaiként 2010 és 2015 között harcoló csapatokat segítettek. Mindketten katonai kiképzést kaptak Irakban, majd fegyveres szolgálatot teljesítettek a PKK kötelékében.
A vádlottak – akik között a szíriai szolgálat során érzelmi kapcsolat alakult ki – 2015 augusztusában elhatározták, hogy nem szolgálnak tovább, majd Irakba szöktek. Házasságkötésüket követően, 2016-ban embercsempészek segítségével Európába indultak, majd 2017. december 6-án a tompai tranzitzónában menedékjogi kérelmet terjesztettek elő. A menekültügyi hatóságok kérelmüket elutasították.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Múlt csütörtökön rendezte az Országos Bírósági Hivatal a Juhász Andor emléknapot, amely keretében belül a sajtó munkatársai meglátogatták a Magyar Igazságügyi Palotát.

 • Brüsszel megnyitná a határokat

  Brüsszel megnyitná a határokat

  Kövér László volt a vendége az ECHO TV Bayer Show című műsorának hétfőn. Az Országgyűlés elnöke kifejtette Ujhelyi István hazaárulása kapcsán, hogy a hülyeség demokratikus jog, míg nem ütközik törvénybe.

 • Bikinik a tengerfenékről

  Bikinik a tengerfenékről

  Kát magyar lány úgy döntött, hogy megtisztítják a tengereket a műanyaghulladéktól, de nem viszik messzire a víztől, hanem ott maradnak, és bikiniket gyártanak belőle.