2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

Terroristákat támogatott a két migráns

Terroristacsoport támogatása miatt emelt vádat egy kurd nemzetiségű férfi és egy nő ellen a Csongrád Megyei Főügyészség – írta meg a 888.hu.

A migránsok a terrorszervezetnek minősülő Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) tagjaiként 2010 és 2015 között harcoló csapatokat segítettek. Mindketten katonai kiképzést kaptak Irakban, majd fegyveres szolgálatot teljesítettek a PKK kötelékében.
A vádlottak – akik között a szíriai szolgálat során érzelmi kapcsolat alakult ki – 2015 augusztusában elhatározták, hogy nem szolgálnak tovább, majd Irakba szöktek. Házasságkötésüket követően, 2016-ban embercsempészek segítségével Európába indultak, majd 2017. december 6-án a tompai tranzitzónában menedékjogi kérelmet terjesztettek elő. A menekültügyi hatóságok kérelmüket elutasították.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.