2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Békéscsaba

Tíz nap felhőtlen boldogság

Az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató idén huszonkettedik alkalommal rendezte meg az Állami Gondozottak Országos Találkozóját, vagyis az ÁGOTA Tábort a Doboz melletti Szanazug üdülőtelepen.

A tábor tíz napjára a kicsik és nagyok számára a legszínesebb programkavalkáddal készültek a szervezők: ki mit tud?, kézműves-foglalkozás, foci, tollas, csocsó, asztalitenisz várta a gyermekeket, de volt szépségverseny, roma est és számos más kikapcsolódást jelentő rendezvény is. A család nélkül élő gyermekek számára ez a pár nap egy kis mennyország a hétköznapok problémái mellett. Ezt erősítette az is, hogy akárcsak minden ÁGOTA Táborba, idén is ellátogatott Dobozra a tűzoltó gépjárművön érkező Nyári Mikulás, közel fél tonna csokoládéval és édességgel megörvendeztetve a fiatalokat. A humoros, játékos program keretében a tűzoltói hivatással ismerkedhettek a fiatalok. Ugyanilyen célt szolgált a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kommandós bemutatója, amelyen keresztül a rendőri hivatást ismerhették meg közelebbről.


A tábor megnyitóján többek között részt vett dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és természetesen Kothencz János, az ÁGOTA alapítója. Fülöp Attila megnyitóbeszédében elmondta, hogy a nevelőszülői hálózat bővítésére a következő évben 850 millió forinttal több jut a pénteken elfogadott költségvetés szerint. A kormány nagyon fontosnak tartja a nevelőszülői hálózat működését és erősítését, ami megteremti a családi élet melegét azoknak a gyermekeknek is, akiknek ez nem adatott meg. Az idei tervekről szólva jelezte, hogy ősszel országos kampányt indítanak, amelyben felhívják a figyelmet arra, hogy a nevelőszülői hivatás több mint foglalkozás, és várják azokat, akik úgy érzik, hogy szeretnék ezt a jószolgálati társadalmi szerepet betölteni.

Kapcsolódó Cikkek