EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

Több ezer borral várják a fesztiválozókat

A Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja az érdeklődőket, a borozni, kikapcsolódni vágyókat szeptember 6–9. között a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Várban. Az idén a Balaton, a balatoni borászok és boraik, valamint a helyi gasztronómia és kultúra kerül a fókuszba.A borozni vágyók a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát kóstolhatják meg. A Borfesztivált megelőző első szakmai rendezvény már hosszú évek óta a Boregyetem, amelyet idén szeptember 3-án, hétfőn rendeznek meg a MOM Kulturális Központban. A résztvevők arra a kérdésre keresik majd a választ, hogy mely fajtáknak van jövőjük a Balaton körüli borvidékeken, gondolva itt a betegségekre és a klímaváltozásra.

A fesztiválon fellépőkből sem lesz hiány, hiszen a négy színpadon rengeteg előadó szórakoztatja majd a nagyérdeműt, többek között a Kiscsillag, a Tárkány Művek és a Rafael Márió Trió. A kedvezményes jegyek a www.aborfesztival.hu/hun/jegyvasarlas_4 weboldalon érhetők el.


Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.