2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Külföld

Több mint 130 ezer embert evakuáltak a Jongdari trópusi vihar miatt

Több mint 130 ezer embert költöztettek át ideiglenesen menhelyekre Sanghajban pénteken a Jongdari (koreaiul pacsirta) trópusi vihar miatt.

A vihar péntek reggel érkezett meg a nagyvároshoz, a kínai pénzügyi központhoz. Mire a Jongdari elérte a kínai partokat, jelentősen vesztett erősségéből, korábban még tájfunként tombolt Japánban, ahol ugyancsak tízezreket evakuáltak. A szigetország közlekedésében fennakadásokat, több ezer otthonban pedig áramkimaradásokat okozott a Pacsirta, és legalább 16 ember megsérült a viharos időjárás következtében.

A heves esőzéseket és erős szeleket hozó Jongdari várhatóan tovább veszít erejéből, ahogy a Jangce folyó deltája irányába továbbhalad.

Egyelőre nem érkeztek jelentések károkról Sanghajban, de a nagyváros két repülőtere összesen 151 járatot törölt, a hatóságok pedig 122 parkot lezártak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a vietnami elnök

    Meghalt a vietnami elnök

    Hatvanegy éves korában meghalt pénteken Tran Dai Quang vietnámi elnök – közölte a vietnami állami televízió.

  • A nap képe: Kiszáradva

    A nap képe: Kiszáradva

    Csónakok árválkodnak a Brenetsi-tó kiszáradt partján a svájci Les Brenetsben. A tó vízszintje hét méterrel van a megszokott szint alatt, és átlagban naponta 16 centiméterrel süllyed a nyár óta tartó aszály miatt.