2019. március 27., szerda
Hajnalka

Külföld

Több mint 5 millió forint értékben loptak hajat egy parókakészítőtől

Több mint 20 ezer dollár (5,5 millió forint) értékű emberi hajat vittek el rablók egy parókakészítő műhelyéből Új-Delhiben.

A rendőrség közlése szerint múlt pénteken három, magát vásárlónak kiadó férfi tért be az apró műhelybe, majd egyikük fegyvert rántott. Fél órával később a trió csaknem 200 kilogrammnyi parókával és feldolgozatlan hajjal menekült el a helyszínről.


“Az emberek azt hiszik, hogy a paróka olcsó dolog, de valójában egy vagyonba kerül elkészíteni” – nyilatkozta a The Indian Express című lapnak Dzsahangir Husszein, akinek óriási adósság szakadt a nyakába műhelyének kirablása miatt.

A parókakészítő elmondta: több mint 17 ezer dollárt kért kölcsön a múlt hónapban, hogy hajat vegyen dél-indiai nagykereskedőktől.

“Életet lehelünk az élettelen hajba” – tette hozzá Husszein, büszkén megjegyezve, hogy általa készített parókák akár egy évtizedig is kitartanak, ha megfelelően ápolják őket.

A haj óriási üzlet Indiában, évente több mint 300 millió dollár bevételt jelent a világ különböző tájaira exportált parókák és hajhosszabbításhoz használt tincsek révén.

A felhasznált haj nagy részét a dél-indiai hindu templomokból gyűjtik össze, ahol a hívők kopaszra borotválják a fejüket egyfajta vallási áldozatként. A gyakorlatról leginkább híres templomból, amely Tirupatiban található, évente több száz tonnányi hajat gyűjtenek be, amelyet aztán több millió dollárért árvereznek el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghódítják a világot a magyar divattervezők

    Meghódítják a világot a magyar divattervezők

    Hatalmas érdeklődés övezte, és rendkívül pozitív visszajelzések követték a magyar kollekció bemutatóját a Milánói Divathéten. Nyolc magyar tervező egy magyar-olasz együttműködés keretében utazott a rendezvényre, amit több hónapos munka előzött meg, a Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana közös mentorprogramjában.

  • 30 éves az Exxon Valdez-katasztrófa

    30 éves az Exxon Valdez-katasztrófa

    Az alaszkai Vilmos herceg-szorosban 1989. március 24-én a zátonyra futott az Exxon Valdez teherhajó, amelynek rakományából 42 millió liter olaj ömlött a tengerbe.