EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Szombathely

Több pálya, jobb körülmények

Új salakos pályák, fedett klubház, modern öntözőrendszer – mindez része a Késmárk utcai teniszcentrum fejlesztésének. Elkészültek és a júniusi közgyűlésen bemutatták az engedélyezési terveket.

Növelik a pályák számát Fotó: szombathely.hu

Korábban a Haladás Stadion melletti teniszpályák adtak helyet az amatőr és profi sportolóknak, a sportkomplexum megépítésével azonban ezek a pályák megszűntek. – Miniszterelnök úr már a legelső pillanatban leszögezte: egyetlen stadion építése sem lehet más sportág kárára. Ez a döntése egyébként nemcsak Szombathelyre, hanem az egész országra vonatkozik – emlékeztetett dr. Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: ennek köszönhetően bekerült a Modern Városok Programba a Késmárk utcai teniszcentrum fejlesztése, erre a célra mintegy 270 millió forintot nyert a város. Az erről szóló támogatási szerződést januárban írták alá, június végére pedig már el is készültek az engedélyezési tervek.


Jövő év végére megújul a létesítmény Fotó: szombathely.hu

A beruházásnak köszönhetően tovább javulnak a sportolás feltételei Szombathelyen. A jelenlegi hat pályát modernizálják, és további négyet építenek. Lesznek mobilizálható gyermekteniszpályák, továbbá kialakítanak egy modern klubházat konditeremmel, rekreációs helyiséggel, tanulószobával. A fejlesztés során kicserélik a teniszcentrum kerítéselemeit, korszerűsítik a világítást és a villamosenergia-hálózatot, valamint automata öntözőberendezést létesítenek, de a program része a közútcsatlakozás kiépítése és a parkosítás is.

Dr. Puskás Tivadar szólt arról is, hogy a környéken eddig nem volt parkolóhely, most több mint tízet építenek.  – Ennek köszönhetően egyrészt valamelyest enyhülhetnek a parkolási gondok, másrészt hasznosul a volt városi strand területének egy része is – hangsúlyozta a polgármester.


A hazai utánpótlásképzés egyik meghatározó szervezete, a Savaria Tenisz Klub 1996 óta a Késmárk utcai sporttelepet használja. Számukra is nagy előnyt jelentene, ha XXI. századi körülmények között edzhetnének. A céljuk ugyanis, hogy részt vegyenek a nemzetközi teniszversenyen, a Tennis Europe-on.

Fedett klubházat is kialakítanak Fotó: szombathely.hu

Az új Késmárk utcai teniszcentrum felújítási munkálatait várhatóan 2019 végéig fejezik be a szakemberek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.