EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Belföld

Több pénzt kapnak a fogorvosok és a betegszállítást végző szolgáltatók

Több pénzt kapnak a fogorvosok és a betegszállítást végző szolgáltatók – írta szombati számában a Magyar Hírlap az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott tájékoztatás alapján.

A lap ismertette az Emmi közleményét, amelyből kitűnt, hogy a kormány döntése nyomán összesen 1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók. A fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig egymilliárd forinttal növekedett.


“A kormány elkötelezett az egészségügyben dolgozók bérrendezése mellett, a hazai gazdaság teljesítőképessége függvényében mindent megtesz a cél eléréséért” – idézett a minisztériumi közleményből a Magyar Hírlap.

Az újság emlékeztetett arra, hogy néhány hónapja az alapellátásban dolgozó fogorvosok Kásler Miklós tárcavezetőhöz fordultak annak érdekében, hogy rendezze a terület finanszírozását.

Utalt arra is, hogy a közelmúltban jelent meg az a rendelet, amely visszamenőleges hatállyal, 2018 januárjától módosította a fogászati szakellátás díjazásában alkalmazott beavatkozások pontértékét.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Kesztyűs koboldok

    A nap képe: Kesztyűs koboldok

    Aranykezű tamarin ikrek (Saguinus midas) születtek a Nyíregyházi Állatparkban. A furcsa kinézetű állatok leginkább kesztyűt viselő, mesebeli koboldokra hasonlítanak, hiszen bundájuk az aranybarna kézfejüket kivéve sötét színű, arcuk szőrtelen és kissé elálló fülük van.

  • „Orbán Viktor Európa vezetőjévé kezd válni”

    „Orbán Viktor Európa vezetőjévé kezd válni”

    Orbán Viktor vezeti azt a rangsort, melyben egy amerikai történész európai politikusokat méltat. Mint fogalmaz, a magyar kormányfő szókimondó stílusával Európa szerte elfogadott konszenzusokat bont le, így véleménye szerint fokozatosan a kontinens vezetőjévé válhat.