EUR: 333,68 Ft
CHF: 303,46 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Több pénzt kapnak a fogorvosok és a betegszállítást végző szolgáltatók

Több pénzt kapnak a fogorvosok és a betegszállítást végző szolgáltatók – írta szombati számában a Magyar Hírlap az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott tájékoztatás alapján.

A lap ismertette az Emmi közleményét, amelyből kitűnt, hogy a kormány döntése nyomán összesen 1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók. A fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig egymilliárd forinttal növekedett.


“A kormány elkötelezett az egészségügyben dolgozók bérrendezése mellett, a hazai gazdaság teljesítőképessége függvényében mindent megtesz a cél eléréséért” – idézett a minisztériumi közleményből a Magyar Hírlap.

Az újság emlékeztetett arra, hogy néhány hónapja az alapellátásban dolgozó fogorvosok Kásler Miklós tárcavezetőhöz fordultak annak érdekében, hogy rendezze a terület finanszírozását.

Utalt arra is, hogy a közelmúltban jelent meg az a rendelet, amely visszamenőleges hatállyal, 2018 januárjától módosította a fogászati szakellátás díjazásában alkalmazott beavatkozások pontértékét.

Kapcsolódó Cikkek