EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Több pénzt kapnak a fogorvosok és a betegszállítást végző szolgáltatók

Több pénzt kapnak a fogorvosok és a betegszállítást végző szolgáltatók – írta szombati számában a Magyar Hírlap az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott tájékoztatás alapján.

A lap ismertette az Emmi közleményét, amelyből kitűnt, hogy a kormány döntése nyomán összesen 1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók. A fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig egymilliárd forinttal növekedett.


“A kormány elkötelezett az egészségügyben dolgozók bérrendezése mellett, a hazai gazdaság teljesítőképessége függvényében mindent megtesz a cél eléréséért” – idézett a minisztériumi közleményből a Magyar Hírlap.

Az újság emlékeztetett arra, hogy néhány hónapja az alapellátásban dolgozó fogorvosok Kásler Miklós tárcavezetőhöz fordultak annak érdekében, hogy rendezze a terület finanszírozását.

Utalt arra is, hogy a közelmúltban jelent meg az a rendelet, amely visszamenőleges hatállyal, 2018 januárjától módosította a fogászati szakellátás díjazásában alkalmazott beavatkozások pontértékét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel köszöntötte a násznépet Sneider Tamás újdonsült, ügyvéd felesége, amikor 2016 nyarán a Jobbikot addig kiszolgáló jogász hozzáment “a néppártosodás ökléhez”, vagyis a Roy becenevű egykori szkinhedvezérhez, akinek a lagzin is ez a becenév állt az ültetőkártyáján.