2019. november 22., péntek
Cecília

Belföld

Több tucat életet követelt a hídomlás

Eddig 42 halálos áldozatról számoltak be az olasz hatóságok a genovai hídomlás kapcsán. Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter a hidat üzemeltető Autostrade per I’Italiát hibáztatja, a vezetők lemondását követeli.

Több mint ezer rendőr és mentő dolgozott tegnap is a genovai hídomlás helyszínén, ahol a szerda délutáni információk szerint 42 halottra bukkantak a romok alatt, a szerencsétlenül jártak között volt 8, 12 és 13 éves gyermek is. Ugyanakkor tegnap még 10 eltűnt személyt is kerestek, miközben több mint 15 súlyos sérültet szállítottak kórházba.

Még nem tudni, hogyan omolhatott le az 1960-as években épült Morandi híd 80 méteres szakasza, de szemtanúk szerint röviddel a tragédia előtt villám csapott a hídszerkezetbe, amellyel olasz lapértesülések szerint már megépítésétől kezdve komoly szerkezeti problémák adódhattak, mert gyakran javították bizonyos elemeit.


Erre utal, hogy Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter is azonnal felelősként jelölte meg a hidat üzemben tartó Autostrade per I’Italiát. Edoardo Rixi infrastruktúráért felelős miniszter szerint a teljes hidat el kell majd bontani, ami közlekedési káoszt fog okozni a városban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön a második gazdaságvédelmi akcióterv, a negatív gazdasági folyamatok csökkentése céljából. Az ellenzéknek gyereknapot tartana a kormány, mert nem képesek felnőttként viselkedni a parlamentben.

 • Folyamatosan provokál az ellenzék

  Folyamatosan provokál az ellenzék

  Tarthatatlan állapotok uralkodnak a parlamentben. Az ellenzéki képviselők ugyanis Mónika – show színvonalú beszólogatásokkal és állandó provokálással igyekeznek fenntartani a káoszt az Országgyűlésben.

 • Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Ezer szállal kötődik Borkai Zsolt feltételezett zsarolója Gyurcsány Ferenchez és a DK-hoz. A korábbi válogatott labdarúgó Póczik József a 2014-es önkormányzati választáson egyéni képviselőként indult a Gyurcsány-párt színeiben, majd egy évvel később a párt alelnöke lett Győrben.

 • Segítenek leszokni a cigiről

  Segítenek leszokni a cigiről

  Mindenki kaphat szakmai segítséget a dohányzásról leszokáshoz, amelyben az akarat a legfontosabb, ezért szakszerű segítséggel meg kell erősíteni és támogatni kell a magatartásváltást – jelentette ki Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár tegnap a „Ne gyújts rá!