EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Belföld

Több tucat életet követelt a hídomlás

Eddig 42 halálos áldozatról számoltak be az olasz hatóságok a genovai hídomlás kapcsán. Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter a hidat üzemeltető Autostrade per I’Italiát hibáztatja, a vezetők lemondását követeli.

Több mint ezer rendőr és mentő dolgozott tegnap is a genovai hídomlás helyszínén, ahol a szerda délutáni információk szerint 42 halottra bukkantak a romok alatt, a szerencsétlenül jártak között volt 8, 12 és 13 éves gyermek is. Ugyanakkor tegnap még 10 eltűnt személyt is kerestek, miközben több mint 15 súlyos sérültet szállítottak kórházba.

Még nem tudni, hogyan omolhatott le az 1960-as években épült Morandi híd 80 méteres szakasza, de szemtanúk szerint röviddel a tragédia előtt villám csapott a hídszerkezetbe, amellyel olasz lapértesülések szerint már megépítésétől kezdve komoly szerkezeti problémák adódhattak, mert gyakran javították bizonyos elemeit.


Erre utal, hogy Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter is azonnal felelősként jelölte meg a hidat üzemben tartó Autostrade per I’Italiát. Edoardo Rixi infrastruktúráért felelős miniszter szerint a teljes hidat el kell majd bontani, ami közlekedési káoszt fog okozni a városban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gazdasági érdek, hogy több turista jöjjön Magyarországra

  Gazdasági érdek, hogy több turista jöjjön Magyarországra

  Magyarország bruttó hazai termékének (GDP) előállításából a turizmus egyre nagyobb részt vállal, ezért az országnak az a gazdasági érdeke, hogy az ide irányuló turistaforgalmat folyamatosan növelje – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

 • Főtáv: megkezdődött a budapesti hőgyűrű kiépítése

  Főtáv: megkezdődött a budapesti hőgyűrű kiépítése

  A fővárosi hőgyűrű kiépítése miatt Budapest több pontján is távhővezeték-építés és -bővítés zajlik, a beruházás célja, hogy a belső, sűrűn lakott városrészekben élők is hozzájuthassanak a távfűtéshez – közölte a Főtáv Zrt.

 • Kampányt indít a kormány a Soros-Sargentini-jelentéssel szemben

  Kampányt indít a kormány a Soros-Sargentini-jelentéssel szemben

  Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament – írja szerdai számában a Magyar Idők.