2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szekszárd

Többezres darázskolónia a belvárosban

Az éjszaka közepén irtották a darazsakat Szekszárd belvárosában. Az éjszakai beavatkozásra azért volt szükség, mert egy forgalmas útszakaszt is érintő 50-60 ezres lódarázs-kolóniát távolítottak el a kártevőirtó szakemberek – tájékoztatott Molnár Dániel, a Hornetclean Kft. vezetője.

A darazsak nagyon agresszívvá válhatnak, ha fenyegetik a fészküket Illusztráció: Wikimedia

– Augusztus 15-én éjszaka az Arany János utcában lévő egyik kereskedelmi banknál irtottunk darazsakat a szigetelés mögött. Az irtást azért végeztük az éjszakai órákban, hogy ne kelljen lezárni az utcát a járókelők és a forgalom elől, hiszen ezek a darazsak irtás közben elég komolyan felrajzanak és meg is támadják a közlekedőket. Az irtás során az utcán senki sem tartózkodott, így a munkát könnyen el tudtuk végezni – nyilatkozta Molnár Dániel.


Hozzátette, egy óriási fészket találtak a bank épületének szigetelése mögött, körülbelül ötven-hatvanezer darázzsal. Ezek a darazsak eléggé veszélyesek tudnak lenni, mert nagyon agresszívan védik a fészküket.

– Minél nagyobb lesz egy fészek, annál nagyobbá válik az ő területük is, ennélfogva ha veszélyeztetve érzik a territóriumot, akkor támadnak. Ezen esetben a gyalogosan közlekedőket, illetve a bank ügyfeleit veszélyeztették a rovarok. Az irtást rovarölő porral végeztük, hiszen nemcsak ezen esetben, hanem a családi házaknál is az elsődleges célunk az értékmegőrzés. Tehát nem minden esetben kell szétbontani a falat, nem minden esetben kell kibontani egy fészket. Az a por, amit mi használunk, a nedvességet összeszívja, tehát a későbbiekben a rothadás veszélyétől nem kell tartani. Bontáshoz akkor kell folyamodnunk, ha a darazsak már teljesen tönkretették az érintett felületet, tehát nincs érték, amit meg lehet menteni  – részletezte a kártevőirtó szakember.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.