EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XXI.kerület XXII.kerület

Töltsünk mi is iskolatáskát!

Iskolakezdés együtt! címmel hetedszer hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyermek beiskolázásának támogatására. A segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Az összefogáshoz bárhonnan lehet csatlakozni az 1353-as adományvonalon, amelyre minden hívás és SMS indításával 250 forintot lehet adományozni.

– Az 1353-as adományvonal számait üres iskolatáskákból megformázó installáció azt üzeni, hogy két héttel a tanévkezdés előtt még üres annak az ezer magyarországi rászoruló gyermeknek az iskolatáskája, akiknek beiskolázását iskolaszerek beszerzésével szeretnék támogatni – mondta Gáncs Kristóf. Az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hozzátette, a nehéz anyagi helyzetű családokban gondot okoz az új ruhák, az iskolatáska, az írószerek, a tornafelszerelések beszerzése, a gyerekek ezért félelemmel, szégyenkezve mennek iskolába, ami meghatározhatja a tanuláshoz való viszonyukat és jövőjüket.

– Az ezer gyermeket a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választották ki a nyár folyamán, hogy mindegyikük személyre szabott és a szükséglete szerinti támogatást kaphasson. A terv megvalósításához nagy segítséget jelent, hogy a Herlitz Hungária Kft.-től az Ökumenikus Segélyszervezet kedvezményes áron tudja beszerezni  a minőségi tanszereket, amihez  vállalat idén – az 1353-as adományvonal számait megformázó installációhoz is használt – 100 iskolatáska adományozásával is hozzájárult. A program keretében a hazai 1000 rászoruló mellett több száz erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyar gyermek kap beiskolázási segítséget.
Wolf Kati hetedszer is az Iskolakezdés együtt!-kampány arca. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy évről évre arról bizonyosodik meg, hogy az ilyenkor átadott, személyre szabott tanszercsomagok nemcsak óriási örömet jelentenek a gyermekeknek, de valódi esélyt is nyújtanak a felzárkózásra. Az ismert énekesnő és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó közösen buzdított összefogásra.
– Az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseként már sokszor volt alkalmam megtapasztalni, ahogy az 1353-as adományvonalra érkező hívásokból kézzelfogható, valódi segítség lesz. Mindenkit kérek, ha teheti – akárcsak egyetlen hívással is, de –, csatlakozzon az összefogáshoz, hiszen sok kicsi sokra megy!
Így lehet csatlakozni!

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Már él az 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz. A közlemény rovatban feltüntetve: Iskolakezdés együtt! Szintén elérhető már a segélyszervezet innovatív online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. Idén is a gyűjtés stratégiai partnere a Magyar Posta, így a nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.