2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Győr

Tomori egyre jobban van, hamarosan visszatérhet

Várhatóan november végén léphet pályára ismét Tomori Zsuzsanna, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC válogatott kézilabdázója. A csapat többi sérültje is szépen gyógyul.

– Megfelelő ütemben zajlik a rehabilitációja, rendkívül keményen dolgozik. Sőt, talán egy picit jobban is áll, mint ahogy a műtét után eltelt idő indokolná. Ennek az oka, hogy Balatonbogláron, a NEKA rehabilitációs részlegén is hasznos munkát tudott végezni – mondta Tomori állapotáról a győri klub honlapján a rehabilitációért felelős Holanek Zoltán.


Az győri csapat és a magyar válogatott csapatkapitánya súlyos sérülése után jól halad a rehabilitációval
Fotó: gyorietokc.hu

Tomori térde március 22-én, a magyar–holland Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg ismét súlyosan, a műtétre öt nappal később került sor.

– Nagyjából két hónap múlva végezhet teljes értékű edzésmunkát, de az első meccs azért még egy picit odébb lesz. Folyamatosan teszteljük, figyeljük a rehabilitációját, hogy mindig a megfelelő munkát kapja. Nagyon jól halad, kondiedzésen például már a csapattal együtt készül – tette hozzá a szakember az MTI-nek.


Tomorinál várhatóan hamarosan újra minden rendben lesz  Fotó: gyorietokc.hu

 

Holanek elmondása szerint a február 5-én ugyancsak súlyos térdsérülést szenvedett norvég Nora Mörk már részfeladatokat végez a felnőtt csapat edzésein. Nemsokára lesz egy teljes körű tesztje, és ha az megfelelő eredményeket hoz, akkor teljes értékű edzésmunkával készülhet a visszatérésére. Valószínűleg szeptember végén, legkésőbb október elején már pályára is léphet.

Itt már tudni lehetett, hogy nagy a baj Nora Mörknél. Ő is jól halad a gyógyulásban
Fotó: O.Jakócs Péter

A májusban megsérült kapus, Kiss Éva nemsokára elkezdi a sportágspecifikus terhelést, és ha nem jelentkezik nála fájdalom, akkor szintén teljes értékű edzésmunkát végezhet és szeptember elejére, a bajnokság rajtjára a csapat rendelkezésére állhat.

A cseh jobbszélső, Jana Knedlikova bokája május elején, a Győr–Ferencváros bajnoki rangadón sérült meg, de pénteken, a francia Besancon elleni edzőmérkőzésen visszatérhetett a pályára.

– Nagy volt a különbség a két lába között a hajlító és feszítő arányszámot tekintve, ezért a gyógyulása után a két láb közötti helyzetet is optimális állapotba kellett hozni. A héten lesz még egy kontrollvizsgálat, hogy biztosan kijelenthető legyen a gyógyulása – magyarázta a rehabilitációs szakember.

Kiss Éva a a BL-döntő utolsó másodperceiben ziccert hárított, hőssé vált, majd később megsérült
Fotó: O. Jakócs Péter

Afentaler Sára, a győriek utánpótlás-válogatott jobbátlövője június elején szenvedett súlyos bokaszalag-szakadást. Vele kapcsolatban Holanek Zoltán úgy fogalmazott, jelenleg az a legfontosabb, hogy a bokamobilizációt visszanyerjék, ezzel még van munkájuk, ezt követően a combizomzat gipszelés miatti visszaépítése lesz a következő feladat.

A Győri Audi ETO KC szeptember 1-jén, az Alba Fehérvár KC ellen játssza az új idény első bajnoki meccsét, a Bajnokok Ligája csoportköre pedig október elején kezdődik.

Kapcsolódó Cikkek