EUR: 333,68 Ft
CHF: 303,46 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Toroczkai árulással vádolja a Jobbikot

Titokban találkozott Gyöngyösi Márton Jobbik-alelnök és Hajdu László, a DK országgyűlési képviselője, hogy egyeztessenek a XV. kerületi időközi választásra tervezett együttműködésről. Toroczkai László, a Jobbik szakadása után alakult Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint ez az „árulás csimborasszója”.

Hogy azért közölte-e nagy sietve Hajdu és Gyöngyösi randevúját a Jobbik sajtóosztálya, mert a felek lebuktak egy titkosnak tervezett találkozóval, nem tudni, de tény, hogy a cukisodó párt propagandistái szerda késő délután közölték: valóban egy asztalhoz ült a – korábban az országgyűlésben helyet foglaló zsidók listázására bujtogató – Jobbik-alelnök, Gyöngyösi Márton és Hajdu László, a rákospalotai önkormányzatból a parlamentbe avanzsált DK-s képviselő.

A DK-s Hajdu nyílt levélben utasított vissza a Soros-szervezetek elleni polgármesteri bojkottot
(Fotó: Lokál)

Gyöngyösi később maga is elismerte, hogy Hajdu az időközi választás „merőben hétköznapi témájában, egy helyi ügyben” találkozót kért tőle, amire ő hajlandó is volt. Ez a találkozó két olyan párt képviselői között jött létre, akik elvileg elég távol állnak egymástól. Igaz, a Jobbik baloldali fordulata után a kampányban már maga Heller Ágnes balliberális megmondóember is egy Gyurcsánytól Vonáig tartó ellenzéki összefogást szorgalmazott.

A Jobbik volt alelnöke, az azóta Mi Hazánk Mozgalom néven új pártot életre hívó Toroczkai László a Pesti Srácok megkeresésére mindezt az „árulás csimborasszójának” nevezte, ám nem lepte meg.


– Látható, hogy a Jobbik teljesen tönkretette magát. Az árulásnak és az opportunizmusnak arra a szintjére jutottak, amire már nehéz szavakat találni. Elárultak mindent, amiért a Jobbik létrejött; mindent, amiért egyáltalán a jobbikosok ott ülhetnek a parlamentben – fogalmazott élesen a politikus, akitől azt is megkérdezték, bosszúként értékeli-e, hogy egykori elvbarátai jelöltet terveznek állítani ellene Ásotthalmon, ahol már kétszer nyert, közel százszázalékos eredménnyel.

Toroczkai: ez az árulás csimborasszója, de nem vártam mást…

– Azért állnak bosszút rajtam, mert rámutattam az elvtelenségre, árulásra, amit a Jobbik végrehajtott – fűzte hozzá Toroczkai, aki szerint nem biztos, hogy a Jobbik új elnöke, Sneider Tamás tudja, valójában hol is található Ásotthalom.


Kapcsolódó Cikkek