EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Toroczkai árulással vádolja a Jobbikot

Titokban találkozott Gyöngyösi Márton Jobbik-alelnök és Hajdu László, a DK országgyűlési képviselője, hogy egyeztessenek a XV. kerületi időközi választásra tervezett együttműködésről. Toroczkai László, a Jobbik szakadása után alakult Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint ez az „árulás csimborasszója”.

Hogy azért közölte-e nagy sietve Hajdu és Gyöngyösi randevúját a Jobbik sajtóosztálya, mert a felek lebuktak egy titkosnak tervezett találkozóval, nem tudni, de tény, hogy a cukisodó párt propagandistái szerda késő délután közölték: valóban egy asztalhoz ült a – korábban az országgyűlésben helyet foglaló zsidók listázására bujtogató – Jobbik-alelnök, Gyöngyösi Márton és Hajdu László, a rákospalotai önkormányzatból a parlamentbe avanzsált DK-s képviselő.

A DK-s Hajdu nyílt levélben utasított vissza a Soros-szervezetek elleni polgármesteri bojkottot
(Fotó: Lokál)

Gyöngyösi később maga is elismerte, hogy Hajdu az időközi választás „merőben hétköznapi témájában, egy helyi ügyben” találkozót kért tőle, amire ő hajlandó is volt. Ez a találkozó két olyan párt képviselői között jött létre, akik elvileg elég távol állnak egymástól. Igaz, a Jobbik baloldali fordulata után a kampányban már maga Heller Ágnes balliberális megmondóember is egy Gyurcsánytól Vonáig tartó ellenzéki összefogást szorgalmazott.

A Jobbik volt alelnöke, az azóta Mi Hazánk Mozgalom néven új pártot életre hívó Toroczkai László a Pesti Srácok megkeresésére mindezt az „árulás csimborasszójának” nevezte, ám nem lepte meg.


– Látható, hogy a Jobbik teljesen tönkretette magát. Az árulásnak és az opportunizmusnak arra a szintjére jutottak, amire már nehéz szavakat találni. Elárultak mindent, amiért a Jobbik létrejött; mindent, amiért egyáltalán a jobbikosok ott ülhetnek a parlamentben – fogalmazott élesen a politikus, akitől azt is megkérdezték, bosszúként értékeli-e, hogy egykori elvbarátai jelöltet terveznek állítani ellene Ásotthalmon, ahol már kétszer nyert, közel százszázalékos eredménnyel.

Toroczkai: ez az árulás csimborasszója, de nem vártam mást…

– Azért állnak bosszút rajtam, mert rámutattam az elvtelenségre, árulásra, amit a Jobbik végrehajtott – fűzte hozzá Toroczkai, aki szerint nem biztos, hogy a Jobbik új elnöke, Sneider Tamás tudja, valójában hol is található Ásotthalom.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel köszöntötte a násznépet Sneider Tamás újdonsült, ügyvéd felesége, amikor 2016 nyarán a Jobbikot addig kiszolgáló jogász hozzáment “a néppártosodás ökléhez”, vagyis a Roy becenevű egykori szkinhedvezérhez, akinek a lagzin is ez a becenév állt az ültetőkártyáján.