2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Ózd

Tovább bomlik a Jobbik

Egyelőre senkinek nem ad interjút Nagy Sándor. Recsken 2014-ben a Jobbik jelöltjeként megnyerte a polgármester-választást, ám úgy tudjuk, a Vona-féle politizálástól mostanra megundorodott.

Június 28-án Ásotthalmon rendezték meg a Mi Hazánk Mozgalom alakuló gyűlését, ahol Novák Előd egykori jobbikos képviselő említett néhány nevet azok közül, akik a Jobbikból az új szervezethez csatlakoznak. Ezek között volt a Heves megyei település polgármestere is, aki az Origo szerint részt vett a rendezvényen. Azóta nem jelent meg semmiféle hír Nagy Sándorról, aki, úgy tűnik, nem veri nagydobra a vele történteket.


Fotó: Lokál
 Nagy Sándor polgármestert becsapták a párttársai, ezért kilépett

A környezetéből megtudtuk, hogfy olyan sokszor csalódott a jobbikos politikában, hogy elege lett belőle. Döntését hivatalosan is közölte Szabó Gábor pártigazgatóval, és azt is, hogy az elhatározása végleges. Informátorunk úgy értesült, hogy a polgármester részt vett az áprilisi választás utáni fővárosi tüntetésen is, de az ottani szervezetlenség kiverte nála a biztosítékot és nem tudott napirendre térni afölött sem, hogy magyar keresztény emberként homoszexuálisokkal és leszbikusokkal kellett együtt vonulnia, ami nem fért össze az értékrendjével. Azt sem igazán értette, miért vették át a mandátumot a Jobbik országgyűlési képviselői, ha addig választási csalásról beszéltek. A Jobbikba 2008-ban belépett településvezető tehát úgy érzi, elege van azoknak a politikusnak a társaságából, akik elveiket pénzért és pozícióért feladva most jó fizetésekért a parlamentben foglalnak helyet.

 

Fotó: Lokál
Janiczak Dávid nem tartja fontosnak, hogy bukott pártjáról véleményt formáljon

Egyre többen hagyják ott az egykor nagy szavazótábort maga mögött tudó Jobbikot, és egyre több alapszervezet szűnik meg. Az okot minden esetben abban jelölik meg, hogy a Jobbik letért az alapító nyilatkozatba foglalt útról. A kezdeti radikális irányvonal átcsapott liberálisba, ami nem a nemzeti érzelmű embereknek való. Akik kilépnek, nem trükköznek tovább a hovatartozással és nem várnak csodára, mert rádöbbentek, hogy akikre egykor felnéztek, azok árulták el őket. Elképzeléseikkel, elveikkel, terveikkel együtt. Márpedig az árulást kevés magyar ember viseli el szó nélkül.


A lista túl hosszú, de lássunk néhány nevet. Árgyelán János Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyék regionális igazgatója mellett kilépett Császárné Kollár Tímea Pest megyei elnök, Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere, Schmidt Roland Fejér megyei elnök és Nógrád megye teljes jobbikos vezetése. Megszűnt Biatorbágy, Érd, Budaörs, Perbál és Piliscsaba alapszervezete. A csendben maradók között viszont ott találjuk Ózd polgármesterét és jobbikos alpolgármesterét, akik valami oknál fogva ragaszkodnak a hitelét vesztett és teljes mértékben súlytalanná vált párthoz. Janiczak Dávid egyszerűen hallgat, ahogyan Fidrus Péter sem foglal állást párthovatartozásáról, vagyis arról, történt-e nála változás ezen a téren.

Márpedig a város választópolgárait érdekelné, hogy most éppen milyen politikai háttérrel rendelkeznek a 2014-ben megválasztott vezetői, és abból mit tudnak Ózd javára fordítani. Az elmúlt négy év eredményeire, fejlesztéseire nem lehetnek büszkék, hallgatásuk pedig azt jelzi, betokozódtak a bukott Vona-párt csapatába. Így múlt el Ózdon az álmokat hirdető, hazugságokkal hatalomra került emberek dicsősége, aminek a nagy borsodi város vélhetően sokáig viseli a következményeit.

Kapcsolódó Cikkek