2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Sport

Túlteljesítjük a szerény úszó Eb-tervet

Legalább tíz érem, köztük több arany megszerzésében bízik Sós Csaba, a Glasgow-ban pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Szerény terv, hiszen 2016-ban 19 érmet – közte 10 aranyat –nyertünk, és alighanem idén is túlteljesítjük a tervet.

Mindenesetre a kapitány az elutazás előtti keddi sajtótájékoztatón kiemelte: nem az a cél, hogy megismételjük a két évvel ezelőtti, londoni teljesítményt, a kontinensviadalokon derül ki igazán, „hol van a helyünk Európában”, ugyanis az olimpia évében rendezett Eb-kel ellentétben ezek az adott év fő versenyei.
Hosszú Katinkának az elmúlt „zivataros” fél év után ez az Eb csak kiindulópont, az igazi célja a 2020-as tokiói ötkarikás játékok.


A csapat egyik biztos favoritja, a junior Eb-n négy aranyat nyert Milák Kristóf akkor lenne a legboldogabb, ha minden számban az egyéni legjobbját tudná úszni. S ebbe akár egy új rekord is beleférhet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jövőre is a világcsoportban folytatjuk

  Jól sikerült Davis-kupa-csapatunk túlórája: a hétfőre áthúzódó meccsen Balázs Attila 6:4, 7:5-re verte Ilja Marcsenkót, s ezzel Magyarország 3:2-re nyert Ukrajna ellen, és jövőre is a világcsoportban szerepelhet.

 • Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Ronaldo könnyezve beszélt édesapjáról

  Könnyekben tört ki egy régi videofelvétel láttán Cristiano Ronaldo. A Juventus portugál futballcsillaga a Good Morning Britain című tévéműsorban vendégeskedett, amely során az ismert riporterrel, Piers Morgannel beszélgetett.

 • Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Magyarok is pályára lépnek a BL-ben

  Hosszas várakozás után ma este kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019/20-as idényének csoportköre. A selejtezők során eddig 91 mérkőzést játszottak le Európa legjobb csapatai, amelyeken összesen 240 gól született, meccsenként 2,64 találatot láthattunk.