EUR: 325,90 Ft
CHF: 296,65 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Belföld

Tuzson: Akkor tud jól működni egy kormány, ha döntéseit az emberek véleményére alapítja

Akkor tud jól működni egy kormány, ha döntéseit az emberek véleményére alapítja és meghallgatja őket a döntések után is – hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön Balassagyarmaton.

Tuzson Bence a Nógrád Megyei Kormányhivatal balassagyarmati járási hivatala felújított épületének átadásán kiemelte: egy ilyen intézmény kapu is a kormány számára, mert egyrészt ezen keresztül az állam összes szolgáltatását igénybe lehet venni, másrészt információkat kap az állam, amelyek segítenek annak eldöntésében, hogy milyen irányban kell továbbmenni.


Ez egy szövetség a magyar emberek és a magyar kormány között – fogalmazott az államtitkár a 700 millió forintos állami támogatásból felújított épület átadásán.

A járási központot Balassagyarmat helyi védettség alatt álló, Kotsis Iván tervei alapján 1928-ban épült háromszintes, 3500 négyzetméteres épületében, az egykori csendőrpalotában alakították ki, amely később, megszűnéséig, a határőrség központja volt.


Tuzson Bence kiemelte, hogy a beruházás olyan épületben valósult meg, amelyet a XX. század Magyarországának egyik legjelentősebb építésze tervezett, Kotsis Iván munkája többek között a budapesti Regnum Marianum templom, vagy az Erkel Színház is.

Az államtitkár az ünnepségen Magyarország céljának nevezte, hogy a térségben húsz-harminc éven belül vezető szerepet töltsön be. Ehhez különös megbecsülésben kell részesíteni azokat a településeket is, akik ebben részt tudnak venni – fűzte hozzá.

Határvárosként, a híd szerepét betöltve, Balassagyarmat is ilyen település – hangoztatta.

Tuzson Bence szólt arról is, hogy miniszteri biztos dolgozik a közigazgatás, valamint az abban dolgozók helyzetének még jobbá tételén. Arra is kitért, hogy néhány ügyet – egyes engedélyeket, bejelentési kötelezettségeket – szeretnének kivezetni a közigazgatás rendszeréből.

Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője jelentős mérföldkőnek nevezte a beruházást a megyei közigazgatás történetében. Ismertetése szerint a balassagyarmati járási hivatal a beruházás előtt kilenc különböző helyen működött a városban. Most hat osztály, 105 dolgozó kapott helyet a felújított épületben.

Mint mondta, a kivitelezés során hangsúlyt helyeztek az építészeti értékek védelmére. Megújították a tetőt, a padlásteret, a víz- és csatornahálózatot, új biztonsági és informatikai rendszert építettek ki, felvonó segíti az akadálymentes közlekedést, napelemes rendszerrel csökkentik a kiadásokat.

Balla Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a város patinás épülete olyan funkciót kapott, ami az itt élők mindennapi életét fogja segíteni.

Kapcsolódó Cikkek