EUR: 327,79 Ft
CHF: 300,86 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Tuzson: Szövetség kell az emberek és a kormányzat között

Az ország és ezen belül a közigazgatás akkor képes jól működni, ha szövetség jön létre az emberek és a kormányzat között – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton csütörtökön.

A szatmári kisváros járási hivatalának alapkőletételén Tuzson Bence elmondta, az ügyintézés mellett fontos a párbeszéd lehetőségének megteremtése a két fél között, ezt szolgálja az új – közösségi térként is funkcionáló – fehérgyarmati kormányhivatali épület is.


A kormányzatnak nem szabad az emberek véleményének figyelmen kívül hagyásával döntést hoznia, valamint meg kell ismernie az arra adott reakciókat – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, a kapcsolat és szövetség nélkül az ország elszegényedhet.

Szavai szerint alapvető fontosságú, hogy ez a szövetség erős legyen, Magyarország ugyanis csak akkor válhat a térség központjává, ha a népesség, a gazdaság és a kultúra területén előre tud haladni.


A csökkenő népesedés problémájának megszüntetéséért eddig is sokat tett a kormány, “de még sokat kell fejlődnünk a családpolitikában, hogy egyről a kettőre jussunk” – fejtette ki. Az államtitkár jelezte, a gazdaságban olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek elősegítik például a 38 ezres fehérgyarmati térség fejlődését.

Egy ország önálló cselekvési, kapcsolatteremtési lehetőségei akkor fejlődnek, ha a gazdasága erős – hívta fel a figyelmet Tuzson Bence. Hozzátette, a kultúra megőrzése rendkívül fontos, ezt generációról generációra tovább kell adni, illetve “mindig újra kell álmodni és újra kell alkotni”.

Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselő, Fehérgyarmat korábbi polgármestere beszédében emlékeztetett, a járási kormányhivatal hét éven keresztül “társbérletben” a polgármesteri hivatal épületében működött, az új épületben kényelmesebben fogadhatják az ügyfeleket. Az ünnepségen részt vett Román István megyei kormánymegbízott és Péter Csaba polgármester is.

A 356 millió forintból, kormányzati támogatással épülő járási hivatal elkészülte után több igazgatási osztálynak ad majd otthont.

Kapcsolódó Cikkek