EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Tuzson: Szövetség kell az emberek és a kormányzat között

Az ország és ezen belül a közigazgatás akkor képes jól működni, ha szövetség jön létre az emberek és a kormányzat között – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton csütörtökön.

A szatmári kisváros járási hivatalának alapkőletételén Tuzson Bence elmondta, az ügyintézés mellett fontos a párbeszéd lehetőségének megteremtése a két fél között, ezt szolgálja az új – közösségi térként is funkcionáló – fehérgyarmati kormányhivatali épület is.


A kormányzatnak nem szabad az emberek véleményének figyelmen kívül hagyásával döntést hoznia, valamint meg kell ismernie az arra adott reakciókat – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, a kapcsolat és szövetség nélkül az ország elszegényedhet.

Szavai szerint alapvető fontosságú, hogy ez a szövetség erős legyen, Magyarország ugyanis csak akkor válhat a térség központjává, ha a népesség, a gazdaság és a kultúra területén előre tud haladni.


A csökkenő népesedés problémájának megszüntetéséért eddig is sokat tett a kormány, “de még sokat kell fejlődnünk a családpolitikában, hogy egyről a kettőre jussunk” – fejtette ki. Az államtitkár jelezte, a gazdaságban olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek elősegítik például a 38 ezres fehérgyarmati térség fejlődését.

Egy ország önálló cselekvési, kapcsolatteremtési lehetőségei akkor fejlődnek, ha a gazdasága erős – hívta fel a figyelmet Tuzson Bence. Hozzátette, a kultúra megőrzése rendkívül fontos, ezt generációról generációra tovább kell adni, illetve “mindig újra kell álmodni és újra kell alkotni”.

Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselő, Fehérgyarmat korábbi polgármestere beszédében emlékeztetett, a járási kormányhivatal hét éven keresztül “társbérletben” a polgármesteri hivatal épületében működött, az új épületben kényelmesebben fogadhatják az ügyfeleket. Az ünnepségen részt vett Román István megyei kormánymegbízott és Péter Csaba polgármester is.

A 356 millió forintból, kormányzati támogatással épülő járási hivatal elkészülte után több igazgatási osztálynak ad majd otthont.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.