2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Szombathely

Új épületben a határvadászok

Átadták a Söptei úton, az egykori határőrlaktanya területén azt az új épületegyüttest, amely a határon szolgálatot teljesítő rendőröknek biztosít korszerű elhelyezési körülményeket. A létesítmény mintegy 5,7 milliárd forintba került.

Korszerű körülmények között lakhatnak a határon szolgálatot teljesítő rendőrök Fotó:szombathely.hu

Balogh János országos rendőrfőkapitány beszédében emlékeztetett: a kormány arról döntött, hogy a határőrizet megerősítése érdekében háromezerrel növeli a rendőrség létszámát.  Az országban ezért további nyolc határvadász bevetési osztályt hoztak létre. A létszámfejlesztésre, a szükséges eszközök beszerzésére, valamint az infrastruktúra kialakítására a kormány 96,9 milliárd forintot fordított.


Hivatalosan is átadták az épületegyüttest Fotó:szombathely.hu

A szombathelyi objektum  irodaházában szociális helyiségeket, raktárakat, fegyverszobákat, pihenőket és kondicionálótermet alakítottak ki. A másik épületben negyvenhat, 19-20 négyzetméteres, két ember elhelyezésére alkalmas minigarzont hoztak létre. Ez jó lehetőség arra, hogy az ország más részében élők Szombathelyen kezdjék meg szolgálatukat.

Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója elmondta: a magyar rendőrségnek az elmúlt években kiemelt feladata volt a zöldhatár őrizete és az embercsempészettel szembeni hatékony fellépés.

Kapcsolódó Cikkek