EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Szombathely

Új épületben a határvadászok

Átadták a Söptei úton, az egykori határőrlaktanya területén azt az új épületegyüttest, amely a határon szolgálatot teljesítő rendőröknek biztosít korszerű elhelyezési körülményeket. A létesítmény mintegy 5,7 milliárd forintba került.

Korszerű körülmények között lakhatnak a határon szolgálatot teljesítő rendőrök Fotó:szombathely.hu

Balogh János országos rendőrfőkapitány beszédében emlékeztetett: a kormány arról döntött, hogy a határőrizet megerősítése érdekében háromezerrel növeli a rendőrség létszámát.  Az országban ezért további nyolc határvadász bevetési osztályt hoztak létre. A létszámfejlesztésre, a szükséges eszközök beszerzésére, valamint az infrastruktúra kialakítására a kormány 96,9 milliárd forintot fordított.


Hivatalosan is átadták az épületegyüttest Fotó:szombathely.hu

A szombathelyi objektum  irodaházában szociális helyiségeket, raktárakat, fegyverszobákat, pihenőket és kondicionálótermet alakítottak ki. A másik épületben negyvenhat, 19-20 négyzetméteres, két ember elhelyezésére alkalmas minigarzont hoztak létre. Ez jó lehetőség arra, hogy az ország más részében élők Szombathelyen kezdjék meg szolgálatukat.

Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója elmondta: a magyar rendőrségnek az elmúlt években kiemelt feladata volt a zöldhatár őrizete és az embercsempészettel szembeni hatékony fellépés.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.