2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Kecskemét

Új évad indult a színháznál

Megnyitotta 122. évadát a Kecskeméti Katona József Színház társulata. Az előttük álló időszak egyben Cseke Péter harmadik igazgatói ciklusának kezdő éve is. A direktor szeretné, ha ebben az ötéves periódusban kívül-belül megújulhatna a színház épülete.

Együtt a Kecskeméti Katona József Színház összes tagja

Az idei évad mottójául a Bizalom több mint 10 éve jelmondatot választotta Cseke Péter direktor, utalva arra, hogy tavasszal újabb öt évre őt bízta meg a város közgyűlése a teátrum vezetésével. Cseke Péter nemcsak a következő évadban gondolkodik, hanem hosszabb távra tervez, és nem csupán a szakmai munkára terjednek ki az elképzelései. Nagyon időszerűnek tartja, hogy a város egyik legkarakteresebb épülete több mint 30 év után végre kívül-belül megújulhasson.


– Szeretném, ha az elkövetkezendő öt évben felújítanák ezt a gyönyörű  színházat, amely több mint 30 éve nem volt felújítva. Ez nyilvánvalóan nem az önkormányzat feladata, mert sokkal több pénzről van szó. Ehhez a kormány támogatása kell. Nagyon remélem, hogy ebbe az ötéves ciklusba ez is bele fog férni – nyilatkozta Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója.

Cseke Péter a társulat előtt röviden értékelte az elmúlt évadot, kiemelve a nyári fellépések komoly szakmai és közönségsikereit. 395 előadásra jóval több mint 120 ezer néző váltott jegyet, és mindkét adat csúcsnak számít a színház történetében. Jól szerepelt a társulat a POSZT országos színházi találkozón, ahol Szemenyei János nyerte el a legjobb férfi mellékszereplő díját. Felléptek még Erdélyben, Hargita megyében, a Városmajori Fesztiválon, a Szarvasi Vízi Színházban, Mórahalmon és a balatonföldvári Kultkikötőben, mindenütt nagy közönségsikert aratva. Az idei évadtól a társulat új tagja Szabó Emília és Lakatos Máté. A Beszélő köntös főszerepére érkezik Kovács Gyopár és Bánovits Vivianne, egyetemi hallgatóként kap szerepet Nagy Katica és Konfár Erik egy-egy előadásban. Újdonság, hogy a Traviáta táncszínházi változata bekerült a nagy színház bérletes előadásai közé. Az érdeklődés változatlanul nagy a színház munkája iránt. Az első bérletvásárlási napon hosszú sorok kígyóztak a jegypénztár előtt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.