EUR: 326,91 Ft
CHF: 301,16 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb Kecskemét

Új évad indult a színháznál

Megnyitotta 122. évadát a Kecskeméti Katona József Színház társulata. Az előttük álló időszak egyben Cseke Péter harmadik igazgatói ciklusának kezdő éve is. A direktor szeretné, ha ebben az ötéves periódusban kívül-belül megújulhatna a színház épülete.

Együtt a Kecskeméti Katona József Színház összes tagja

Az idei évad mottójául a Bizalom több mint 10 éve jelmondatot választotta Cseke Péter direktor, utalva arra, hogy tavasszal újabb öt évre őt bízta meg a város közgyűlése a teátrum vezetésével. Cseke Péter nemcsak a következő évadban gondolkodik, hanem hosszabb távra tervez, és nem csupán a szakmai munkára terjednek ki az elképzelései. Nagyon időszerűnek tartja, hogy a város egyik legkarakteresebb épülete több mint 30 év után végre kívül-belül megújulhasson.


– Szeretném, ha az elkövetkezendő öt évben felújítanák ezt a gyönyörű  színházat, amely több mint 30 éve nem volt felújítva. Ez nyilvánvalóan nem az önkormányzat feladata, mert sokkal több pénzről van szó. Ehhez a kormány támogatása kell. Nagyon remélem, hogy ebbe az ötéves ciklusba ez is bele fog férni – nyilatkozta Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója.

Cseke Péter a társulat előtt röviden értékelte az elmúlt évadot, kiemelve a nyári fellépések komoly szakmai és közönségsikereit. 395 előadásra jóval több mint 120 ezer néző váltott jegyet, és mindkét adat csúcsnak számít a színház történetében. Jól szerepelt a társulat a POSZT országos színházi találkozón, ahol Szemenyei János nyerte el a legjobb férfi mellékszereplő díját. Felléptek még Erdélyben, Hargita megyében, a Városmajori Fesztiválon, a Szarvasi Vízi Színházban, Mórahalmon és a balatonföldvári Kultkikötőben, mindenütt nagy közönségsikert aratva. Az idei évadtól a társulat új tagja Szabó Emília és Lakatos Máté. A Beszélő köntös főszerepére érkezik Kovács Gyopár és Bánovits Vivianne, egyetemi hallgatóként kap szerepet Nagy Katica és Konfár Erik egy-egy előadásban. Újdonság, hogy a Traviáta táncszínházi változata bekerült a nagy színház bérletes előadásai közé. Az érdeklődés változatlanul nagy a színház munkája iránt. Az első bérletvásárlási napon hosszú sorok kígyóztak a jegypénztár előtt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.