EUR: 325,17 Ft
CHF: 295,02 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Eger

Új helyre költözött a beszédgondozó

A rendelőintézet első emeletéről az irgalmasrendi épületben lévő mozgásszervi rehabilitációs osztály első emeletére költözött a beszédgondozó (logopédia). A szakrendelés csak beutalóval és előjegyzés alapján fogadja a betegeket. Burom Katalin klinikai logopédus, aki hamarosan az Eszterházy egyetemen is oktatja a hallgatókat, fontosnak tartja, hogy az észlelt jelenségekkel, beszédhibákkal időben jelentkezzenek, ne várjanak túl sokat, hogy eredményesebb lehessen a terápia.

Egészen kicsi kortól a felnőttekig látnak el betegeket, különféle problémákat kezelnek. Ilyen például a szájpadhasadékkal született gyermekekkel kapcsolatos tanácsadás, a hadarás, dadogás, a felnőtteknél a rekedtség (diszfónia), ami műtétek utáni hangszalag-rendellenességek vagy helytelen légzéstechnika miatt alakulhat ki. Gyakori probléma az úgynevezett nyelvlökéses nyelés is, ami mozgásterápiával összekötött komplex kezelést igényel. Előfordul, hogy egy kisgyermek későn kezd beszélni. Ez esetben például ha egy kétéves gyermeknek még nem alakult ki legalább 50 szavas szókincse, mindenképpen célszerű szakemberhez fordulni. A stroke utáni állapotok kezelése is gyakori a logopédusok munkájában. Sok esetben a szép beszéd elsajátításában kérnek segítséget a szakemberektől, mert igényük van a kulturált kommunikációra a munkahelyen. Burom Katalin és Szecsődi Tamásné logopédusok tapasztalatai szerint az időben elkezdett és otthon rendszeresen folytatott gyakorlatok minden esetben jó eredményt hoznak.


Az orvosi beutalóval rendelkezők a 30-6436223-as telefonszámon egyeztethetnek időpontot a szakemberekkel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.