EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Eger

Új helyre költözött a beszédgondozó

A rendelőintézet első emeletéről az irgalmasrendi épületben lévő mozgásszervi rehabilitációs osztály első emeletére költözött a beszédgondozó (logopédia). A szakrendelés csak beutalóval és előjegyzés alapján fogadja a betegeket. Burom Katalin klinikai logopédus, aki hamarosan az Eszterházy egyetemen is oktatja a hallgatókat, fontosnak tartja, hogy az észlelt jelenségekkel, beszédhibákkal időben jelentkezzenek, ne várjanak túl sokat, hogy eredményesebb lehessen a terápia.

Egészen kicsi kortól a felnőttekig látnak el betegeket, különféle problémákat kezelnek. Ilyen például a szájpadhasadékkal született gyermekekkel kapcsolatos tanácsadás, a hadarás, dadogás, a felnőtteknél a rekedtség (diszfónia), ami műtétek utáni hangszalag-rendellenességek vagy helytelen légzéstechnika miatt alakulhat ki. Gyakori probléma az úgynevezett nyelvlökéses nyelés is, ami mozgásterápiával összekötött komplex kezelést igényel. Előfordul, hogy egy kisgyermek későn kezd beszélni. Ez esetben például ha egy kétéves gyermeknek még nem alakult ki legalább 50 szavas szókincse, mindenképpen célszerű szakemberhez fordulni. A stroke utáni állapotok kezelése is gyakori a logopédusok munkájában. Sok esetben a szép beszéd elsajátításában kérnek segítséget a szakemberektől, mert igényük van a kulturált kommunikációra a munkahelyen. Burom Katalin és Szecsődi Tamásné logopédusok tapasztalatai szerint az időben elkezdett és otthon rendszeresen folytatott gyakorlatok minden esetben jó eredményt hoznak.


Az orvosi beutalóval rendelkezők a 30-6436223-as telefonszámon egyeztethetnek időpontot a szakemberekkel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.