EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Eger

Új helyre költözött a beszédgondozó

A rendelőintézet első emeletéről az irgalmasrendi épületben lévő mozgásszervi rehabilitációs osztály első emeletére költözött a beszédgondozó (logopédia). A szakrendelés csak beutalóval és előjegyzés alapján fogadja a betegeket. Burom Katalin klinikai logopédus, aki hamarosan az Eszterházy egyetemen is oktatja a hallgatókat, fontosnak tartja, hogy az észlelt jelenségekkel, beszédhibákkal időben jelentkezzenek, ne várjanak túl sokat, hogy eredményesebb lehessen a terápia.

Egészen kicsi kortól a felnőttekig látnak el betegeket, különféle problémákat kezelnek. Ilyen például a szájpadhasadékkal született gyermekekkel kapcsolatos tanácsadás, a hadarás, dadogás, a felnőtteknél a rekedtség (diszfónia), ami műtétek utáni hangszalag-rendellenességek vagy helytelen légzéstechnika miatt alakulhat ki. Gyakori probléma az úgynevezett nyelvlökéses nyelés is, ami mozgásterápiával összekötött komplex kezelést igényel. Előfordul, hogy egy kisgyermek későn kezd beszélni. Ez esetben például ha egy kétéves gyermeknek még nem alakult ki legalább 50 szavas szókincse, mindenképpen célszerű szakemberhez fordulni. A stroke utáni állapotok kezelése is gyakori a logopédusok munkájában. Sok esetben a szép beszéd elsajátításában kérnek segítséget a szakemberektől, mert igényük van a kulturált kommunikációra a munkahelyen. Burom Katalin és Szecsődi Tamásné logopédusok tapasztalatai szerint az időben elkezdett és otthon rendszeresen folytatott gyakorlatok minden esetben jó eredményt hoznak.


Az orvosi beutalóval rendelkezők a 30-6436223-as telefonszámon egyeztethetnek időpontot a szakemberekkel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.