EUR: 323,19 Ft
CHF: 287,30 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Budapest IX.kerület

Új helyszínek és új tematika az idei Bakáts Feszten

Ferencváros önkormányzata augusztus 23. és 26. között rendezi meg a Bakáts Feszt elnevezésű összművészeti szabadtéri fesztivált, amelynek idén a Kálvin udvar, a Rombusz terasz és az Erkel utca ad helyet a zene, a tánc és a család jegyében.

A Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-templom teljes rekonstrukciója miatt kellett új helyszíneket találni a rendezvénynek, amely ezzel új lehetőségeket is kapott: a komolyzenei koncerteknek a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának díszterme ad otthont, de érdemes lesz ellátogatni a Holokauszt Emlékközpontba, az unitárius templomba vagy a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteménybe is.


Rengeteg színpadi program lesz a Bakáts-feszten (Fotó: Keresztesi Balázs)

A rendezvény gasztronómiai sétánya, a Ráday utca borutcává változik, a vendéglősök saját üzleteik előtt az általuk választott pincészetek boraival látják vendégül az arra járókat. A fesztivállal az önkormányzat egyik célja, hogy minél több, Ferencvárosban vagy testvérvárosaiban élő és alkotó művész mutatkozhasson be a közönségnek. A kevésbé ismert művészek mellett európai hírű fellépők is színesítik a programot azzal a szándékkal, hogy a látogatók megismerjék és megszeressék a kerület rejtett kincseit. A fellépők között lesz Palya Bea, a Szakcsi Trió, a Mystery Gang, a Gyárfás-Premecz Organ Trió, a MÉZ együttes, Janklovics Péter és Sándor György.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.