EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Veszprém

Új irodába költöztek a herendi rendőrök

A Veszprémi Rendőrkapitányság a herendi Posta utcában nyitotta meg első vidéki rendőrségi irodáját. A településen mostantól 24 órában lesz rendőri jelenlét: az irodát nemcsak a körzeti megbízottak, hanem a közlekedésrendészeti osztály is használja majd, innen indítva a 8. számú főutat érintő közlekedésrendészeti akciókat.

Több célt kiszolgáló iroda nyílt Herenden (fotó: Kovács Bálint)

A kapitányság illetékességi területén több körzeti megbízotti iroda is működik (például Hajmáskéren, Szentkirályszabadján, Nemesvámoson, Nagyvázsonyban), ezek azonban kizárólag körzeti megbízotti irodák, jellemzően az önkormányzati épületben biztosított irodahelyiségek.


Herenden korábban a családsegítő szolgálat épületében kaptak helyet a rendőrök, a B3 Takarék Szövetkezet azonban bezárt a Posta utcában, az épületet felújították, amelyben most egy barátságos és tágas intézmény nyitja meg kapuit – fogalmazott az iroda átadásakor Jánszky Lajos László, Herend polgármestere.

Az iroda közlekedésrendészeti akciók bázisa is lesz (fotó: Kovács Bálint)

A most átadott épületben a négyfős herendi körzeti megbízotti csoport mellett – amely magában foglalja Szentgál, Márkó, Bánd, Hárskút, Csatárhegy és Herend településeket – a rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya is helyet kap az akciók, eligazítások idejére. Az épületet komfortosan alakították ki: kis konyhával, mellékhelyiséggel, valamint a herendi térfigyelő szerverszobáját is ide tudta költöztetni az önkormányzat.


Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány kiemelte: a kultúraváltáshoz hozzátartozik a szolgáltatásbővítés is, így a herendiek most már számos ügyet intézhetnek helyben, nem kell Veszprémbe utazniuk. Herenden mostantól 24 órában folyamatosan lesz rendőri jelenlét – mondta.

Veszprém az ország egyik legbiztonságosabb megyéje (fotó: Kovács Bálint)

Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint ma kiemelkedő szerepe van a közbiztonságnak Magyarországon, mivel a rendőrség is hozzájárul ahhoz, hogy a migrációs válság közepén biztosított legyen a települések lakóinak biztonsága. Kiemelte, hogy joggal lehetünk büszkék a Veszprémi Rendőrkapitányságra, hiszen biztonságban vagyunk, ezt évről évre a statisztikák is bizonyítják. Az adatok szerint a megye számít az ország egyik legbiztonságosabb régiójának.

Ovádi emlékeztetett, a kormány célja, hogy Magyarország továbbra is élhető maradjon, e vezérfonal mentén alakították ki a 2019-es költségvetést is, amely számos pluszjuttatást biztosít majd a rendvédelmi szerveknek.

– Biztonság nélkül nincs jól működő gazdaság, ennek záloga a rendőrség, a honvédség vagy épp a katasztrófavédelem gyors és hatékony működése – mondta Ovádi Péter.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.