2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Veszprém

Új irodába költöztek a herendi rendőrök

A Veszprémi Rendőrkapitányság a herendi Posta utcában nyitotta meg első vidéki rendőrségi irodáját. A településen mostantól 24 órában lesz rendőri jelenlét: az irodát nemcsak a körzeti megbízottak, hanem a közlekedésrendészeti osztály is használja majd, innen indítva a 8. számú főutat érintő közlekedésrendészeti akciókat.

Több célt kiszolgáló iroda nyílt Herenden (fotó: Kovács Bálint)

A kapitányság illetékességi területén több körzeti megbízotti iroda is működik (például Hajmáskéren, Szentkirályszabadján, Nemesvámoson, Nagyvázsonyban), ezek azonban kizárólag körzeti megbízotti irodák, jellemzően az önkormányzati épületben biztosított irodahelyiségek.


Herenden korábban a családsegítő szolgálat épületében kaptak helyet a rendőrök, a B3 Takarék Szövetkezet azonban bezárt a Posta utcában, az épületet felújították, amelyben most egy barátságos és tágas intézmény nyitja meg kapuit – fogalmazott az iroda átadásakor Jánszky Lajos László, Herend polgármestere.

Az iroda közlekedésrendészeti akciók bázisa is lesz (fotó: Kovács Bálint)

A most átadott épületben a négyfős herendi körzeti megbízotti csoport mellett – amely magában foglalja Szentgál, Márkó, Bánd, Hárskút, Csatárhegy és Herend településeket – a rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya is helyet kap az akciók, eligazítások idejére. Az épületet komfortosan alakították ki: kis konyhával, mellékhelyiséggel, valamint a herendi térfigyelő szerverszobáját is ide tudta költöztetni az önkormányzat.


Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány kiemelte: a kultúraváltáshoz hozzátartozik a szolgáltatásbővítés is, így a herendiek most már számos ügyet intézhetnek helyben, nem kell Veszprémbe utazniuk. Herenden mostantól 24 órában folyamatosan lesz rendőri jelenlét – mondta.

Veszprém az ország egyik legbiztonságosabb megyéje (fotó: Kovács Bálint)

Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint ma kiemelkedő szerepe van a közbiztonságnak Magyarországon, mivel a rendőrség is hozzájárul ahhoz, hogy a migrációs válság közepén biztosított legyen a települések lakóinak biztonsága. Kiemelte, hogy joggal lehetünk büszkék a Veszprémi Rendőrkapitányságra, hiszen biztonságban vagyunk, ezt évről évre a statisztikák is bizonyítják. Az adatok szerint a megye számít az ország egyik legbiztonságosabb régiójának.

Ovádi emlékeztetett, a kormány célja, hogy Magyarország továbbra is élhető maradjon, e vezérfonal mentén alakították ki a 2019-es költségvetést is, amely számos pluszjuttatást biztosít majd a rendvédelmi szerveknek.

– Biztonság nélkül nincs jól működő gazdaság, ennek záloga a rendőrség, a honvédség vagy épp a katasztrófavédelem gyors és hatékony működése – mondta Ovádi Péter.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.