EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Debrecen

Új légi rekord született

Rekord a cívisvárosi légikikötőben! Idén július végéig többen repültek a Debrecen Airportról, mint a város teljes lakossága. Egy másik elképesztő szám: júliusban kétszer annyi utas szállt fel vagy érkezett Debrecenbe, mint Hajdúszoboszló lakosságának a duplája.

Londonba már heti tíz, Eindhovenbe heti három járattal, s a többi úti célra heti két alkalommal indulnak a Wizz Air gépei. Európa egyetlen ötcsillagos légitársasága, a Lufthansa hetente ötször repül március vége óta Debrecenből Münchenbe. Most, hogy rövidesen megkezdődik az idetelepülő BMW-gyár előkészítő munkája, már a kétkedők is igazolva látják a bajor fővárosba induló és onnan érkező gép létjogosultságát. Jó hír, hogy a Wizz Air az év végétől már két bázisgépet fog üzemeltetni a Debrecen Airportról, aminél komolyabb bizonyítékra nincs is szükség a biztos jövőt illetően.


A forró nyár jelentős keresletnövekedést mutatott a charterjáratok iránt. A gyenge török líra miatt rendkívül megnőtt a kereslet a Törökországba induló járatok iránt egész Európából. A török Riviérára, Barcelonába, Zakynthosra, Hurghadába és Burgaszba induló gépek iránt töretlen az érdeklődés, és idén ismét túlkereslet jelentkezett, amelyet jövőre kapacitásbővítéssel kompenzálhatnak. A debreceni járatsűrítéseknek és a májusi bejelentésnek köszönhetően 2018-ban és 2019-ben további jelentős növekedésre számítanak a Debrecen Airporton a külföldi turisták és üzleti utasok által eltöltött vendégéjszakák számát illetően is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.