2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Debrecen

Új légi rekord született

Rekord a cívisvárosi légikikötőben! Idén július végéig többen repültek a Debrecen Airportról, mint a város teljes lakossága. Egy másik elképesztő szám: júliusban kétszer annyi utas szállt fel vagy érkezett Debrecenbe, mint Hajdúszoboszló lakosságának a duplája.

Londonba már heti tíz, Eindhovenbe heti három járattal, s a többi úti célra heti két alkalommal indulnak a Wizz Air gépei. Európa egyetlen ötcsillagos légitársasága, a Lufthansa hetente ötször repül március vége óta Debrecenből Münchenbe. Most, hogy rövidesen megkezdődik az idetelepülő BMW-gyár előkészítő munkája, már a kétkedők is igazolva látják a bajor fővárosba induló és onnan érkező gép létjogosultságát. Jó hír, hogy a Wizz Air az év végétől már két bázisgépet fog üzemeltetni a Debrecen Airportról, aminél komolyabb bizonyítékra nincs is szükség a biztos jövőt illetően.


A forró nyár jelentős keresletnövekedést mutatott a charterjáratok iránt. A gyenge török líra miatt rendkívül megnőtt a kereslet a Törökországba induló járatok iránt egész Európából. A török Riviérára, Barcelonába, Zakynthosra, Hurghadába és Burgaszba induló gépek iránt töretlen az érdeklődés, és idén ismét túlkereslet jelentkezett, amelyet jövőre kapacitásbővítéssel kompenzálhatnak. A debreceni járatsűrítéseknek és a májusi bejelentésnek köszönhetően 2018-ban és 2019-ben további jelentős növekedésre számítanak a Debrecen Airporton a külföldi turisták és üzleti utasok által eltöltött vendégéjszakák számát illetően is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.