EUR: 333,42 Ft
CHF: 303,57 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Kecskemét

Új repülőgépet vásárolt a magyar légierő

A főleg nagy távolságú és nagyobb létszámú, gyors személyszállításra alkalmas Airbus A319-es februári érkezése után Kecskeméten egy újabb típus, a Dassault Falcon 7X csatlakozott a honvédség látványosan bővülő légi szállítóflottájához – derült ki a Légierő blog cikkéből.

fotó: wikipédia

Új repülőt vásárolt a magyar légierő. A blog szerint a légi szállítóképességnek a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megvalósuló helyreállítása-fejlesztése ezzel második fázisába jutott: a hivatalos hazai terminológiában csapatszállítónak nevezett nehéz kategóriát a könnyű, többcélú szállító- és futárgép követi. Bár jelentős fejlesztésnek tűnhet, mégis országunk méretéhez és gazdasági erejéhez képest szinte elvárható, hogy ilyen gép is szolgáljon a haderő kötelékében.


Miként az Airbus esetében, biztonságpolitikai és védelmi-stratégiai okokra hivatkozva a Légierő blog kérdésére a Honvédelmi Minisztérium ezúttal sem árulta el a konkrét árat, de azt közölték, hogy „használt jellegüket tekintve a szokásos piaci ár alatt” szerezték be a repülőgépeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.