EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Kecskemét

Új repülőgépet vásárolt a magyar légierő

A főleg nagy távolságú és nagyobb létszámú, gyors személyszállításra alkalmas Airbus A319-es februári érkezése után Kecskeméten egy újabb típus, a Dassault Falcon 7X csatlakozott a honvédség látványosan bővülő légi szállítóflottájához – derült ki a Légierő blog cikkéből.

fotó: wikipédia

Új repülőt vásárolt a magyar légierő. A blog szerint a légi szállítóképességnek a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megvalósuló helyreállítása-fejlesztése ezzel második fázisába jutott: a hivatalos hazai terminológiában csapatszállítónak nevezett nehéz kategóriát a könnyű, többcélú szállító- és futárgép követi. Bár jelentős fejlesztésnek tűnhet, mégis országunk méretéhez és gazdasági erejéhez képest szinte elvárható, hogy ilyen gép is szolgáljon a haderő kötelékében.


Miként az Airbus esetében, biztonságpolitikai és védelmi-stratégiai okokra hivatkozva a Légierő blog kérdésére a Honvédelmi Minisztérium ezúttal sem árulta el a konkrét árat, de azt közölték, hogy „használt jellegüket tekintve a szokásos piaci ár alatt” szerezték be a repülőgépeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.