2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Veszprém

Új színek, sportszergyártó és játékosok – de a cél változatlan

Öt új játékossal erősített a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém másodosztályú kosárlabdacsapata, amely az előttünk álló idényben is az élvonalba jutást célozza meg. A klub az új igazolások mellett új marketingfilozófiával is erősített a szezonra.

A másodosztályú bajnokság előző kiírásának negyedik helyezettje három játékosától búcsúzott el nyáron: Hegedűs Gergely Oroszlányra, Kovács Soma a szigetszentmiklósi BKG-hoz igazolt, Simon László pedig befejezte pályafutását – hangzott el a veszprémi kosarasok sajtótájékoztatóján Naményi Miklóstól, a klub ügyvezető igazgatójától.


Új játékosokat állít hadrendbe a Hoya-Pannon Egyetem (fotó: Kovács Bálint)

A sportvezető az új igazolások ismertetése előtt egy másik szembetűnő változásról számolt be. – Egy város, egy szín. Nem hiszem, hogy a Telekom Veszprém kékre váltana miattunk, ezért úgy döntöttünk, hogy a következő szezonban piros-szürkében fogunk pályára lépni – árulta el Naményi Miklós, aki a döntést marketingokokkal magyarázta. A gárda sportszergyártót is váltott: mostantól a nemrégiben debütáló 2Rule felszereléseiben lépnek pályára a Mérész-legények.

A szakmai stáb is tovább bővült a nyár folyamán: Csorvási Levente játékosmegfigyelőként tevékenykedik a klubnál. S mint megtudtuk, az idei erősítések is az ő szemüvegén keresztül kerültek a klub látókörébe. Kerkai Ákost a tavalyi NB I/B-s bajnok TF-től, Madár Andrást az Oroszlánytól, Szabó Pétert Hódmezővásárhelyről, Kovács Ádámot pedig Szegedről igazolta le a Veszprém. Az együttes kötelékébe tartozik továbbá az U20-as válogatott Völgyi Marcell is, de a korábbi veszprémi Naményi Márk és Szűcs Péter is hazatért. – Ezzel a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém játékoskerete véglegesnek tekinthető – húzta alá Mérész Csaba vezetőedző, akit megerősített székében a klub vezetősége. Az első csapat szakmai stábjához csatlakozik Lőrincz Alex is, aki eddig az egyesület utánpótlásában dolgozott.


Egy város, egy szín – ez Naményi Miklós filozófiája (fotó: Kovács Bálint)

A cél továbbra is a dobogó legfelső foka Veszprémben – jelentették ki az asztalnál ülő felek egyetértésben. – Idén nehezebb lesz bajnokságot nyerni, mint tavaly. Négy-öt csapat fog harcolni a bajnoki címért – fűzte hozzá Mérész Csaba.

A sajtótájékoztató záróakkordjaként Bácskai László, a Hoya szemüveglencse-gyártó cég képviseletében bejelentette, hogy továbbra is névadó szponzorként állnak az együttes mögött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.