EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szolnok

Új világbajnokunk van!

Ha a sportkedvelő szolnokiak meghallják a Furkó Kálmán nevet, egyből tudják, hogy a legendás, nyolcdanos karatemesterről van szó. Nos, most nem róla, hanem az unokájáról írunk, aki evezésben kezdett el „felnőni” a nagypapa sikereihez.

A fiatalabbik Furkó Kálmán ugyanis – ahogy ő fogalmazott – eddigi pályafutásának legnagyobb sikerét aratta. A Testnevelési Egyetem hallgatója három társával – Szlovák Rajmunddal, Szigeti Rolanddal és Szabó Bencével – nyerte meg Sanghajban, az egyetemi evezős-világbajnokságon a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküliek versenyét. A mezőny hat egységből állt, így első körben egy helyosztót rendeztek, ahol az volt a tét, ki kapja a legjobb pályát a döntőben. Ezt a magyarok viszonylag könnyedén megnyerték, ám hiába indultak a fináléban a legjobb pozícióból, az már nem volt egyszerű feladat. A magyar négyes ugyanis a két kilométeres táv felénél több mint egy hajóhosszal le volt maradva az élen lévőktől. Ám Simon Béla és Juhász Adrián annak idején a felnőtt-világbajnokságon bebizonyította, mire képes a magyar lélek és az evezőssport. A fiúk a táv derekán robbantottak, ötszáz méter alatt ledolgozták a hátrányukat, aztán pedig mindenkit maguk mögé utasítva hódították el az aranyérmet.


Furkó Kálmán (jobbról a második) – Szolnok legfrissebb világbajnoka – társaival az éremosztás után

Furkó Kálmán sikere nem nélkülözi az alapokat, mert bár még mindig csak 21 esztendős, de már nyolc éve űzi a sportágat, 2012 óta válogatott szinten is. Tehetségét több mint tíz magyar bajnoki címe fémjelzi, illetve számtalan világ- és Európa-bajnoki szereplése. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha ilyen tempóban lapátolja össze a sikereket, akkor az ország sportszerető közönségének nem is olyan soká két Furkó Kálmánt kell megkülönböztetnie.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.