EUR: 332,45 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Újabb eltűnt milliók a Jobbiknál

A helyi szervezetek tartalékait is a sikertelen kampányra költötte a Jobbik, nem csak az Állami Számvevőszék bírságára összekunyerált százmilliót – derült ki Csanádi Gábor volt jobbikos politikus Facebook-posztjából. 

– Vérlázító, hogy a kampány során egyik percről a másikra emeltek le úgy mil­liós tételeket a választókerületek számlájáról, hogy senkit sem értesítettek róla – írta közösségi oldalán Csanádi Gábor, a Jobbik Pest megyei választmányának korábbi elnöke. Csanádi nemrégiben hagyta el a párt Pest megyei frakcióját. Azt mondja, hogy a Jobbik nem fogja tudni előteremteni az elköltött pénzt a következő önkormányzati választásra. A posztjában írottak szerint a pártvezetés a megyei és helyi alapszervezetek pénzét is „elkampányolta”, nem csak az Állami Számvevőszék bírságára adományozott százmilliót.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

– Pontosan tudom, hogy csak Pest megyében a megyei számlánkról hétmillió forintot vont el a központ, amit az utolsó fillérig el is költöttek. Ráadásul olyan választókerületekről is van tudomásom, ahol ugyan a központ nem vont el a választmányoktól, ám ott az egyéni országgyűlési képviselőjelölt tapsolta el az egészet, megfejelve néhány százezer forintnyi kiegyenlítetlen számlával, mondván, hogy ezt majd a központ rendezi – tette hozzá.
Ismert, hogy a Jobbik több kampánybeszámolót is benyújtott, azokban különböző, az eredeti elszámolástól eltérő összegeket tüntetve fel. A legutóbbi dokumentumból derült ki az is, hogy a párt valójában nem 996 millió forintot, hanem egymilliárd-kétmilliót költött kampányra.
– Folytatódhat a Jobbik szétesése, szavazóik elvándorlása, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a párt vezetőit a háttérből továbbra is Vona Gábor irányítja – mondta Deák Dániel politológus az M1-nek. Szerinte a volt elnök vissza akar térni a párt élére, és az egész ellenzék vezetője szeretne lenni. Eközben Vona hárommilliós törzstőkével reklámcéget alapított. Az ügy pikantériája, hogy Vona az idei vagyonnyilatkozata szerint mindössze félmillió forintos tartalékkal rendelkezik.

Kapcsolódó Cikkek