2018. december 12., szerda
Gabriella

Belföld

Kamu a baloldali sajtóban! Nem lesz leépítés a rendőröknél, mindenki kap túlórapénzt

A 888.hu írta meg a Belügyminisztérium és az ORFK közleményére hivatkozva, miszerint a baloldali sajtókban megjelent hírekkel ellentétben nem szűnik meg a túlszolgálat elrendelésének lehetősége a rendvédelmi szerveknél. Állítják, egyértelmű hazugság volt ez a rémhírkeltés a rendőrséggel kapcsolatban.

Szinte az egész internetet bejárta az az ellenzéki sajtó tollából származó hazugság, vagy ha jobban tetszik, álhír, miszerint január 1-jével tömeges leszerelések lesznek a testületnél, mivel megszűnik a túlóra kifizetése vagy lecsúsztatása, azaz úgy kell majd a hivatalos szolgálati időn túl is dolgozniuk a rendőröknek, hogy semmilyen ellentételezést nem kapnak. A minisztérium és a rendőrség mindkét információt cáfolta.


A Magyar Idők megjegyzi, hogy a munkabérek változtatásának utolsó ütemének szabályozása törvénymódosítást igényel, annak kapcsán mérlegelhetik az eddig bevezetett szabályozások tartalmát. Ez azt jelenti, hogy majd a törvényhozók döntik el, hogy szükséges-e a rendőrség feladatainak teljes körű elvégzéséhez a túlóra jelenlegi rendszerének fenntartása.

– A döntéshez és új szabályozás elfogadásához nyilvánvalóan figyelembe kell venni a rendőrség feladatainak érzékelhető változásait, így pél­dául a migrációval kapcsolatos határvédelmi feladatokat isközölték a Magyar Időkkel majd hozzátették, hogy napjainkra a felálló határvadász egységek normál helyzetben el tudják látni például a műszaki határzárral védett szakasz ellenőrzését, így ott már nincs szükség túlórára.

Megjegyzik, hogy a rendőri karrier továbbra is vonzó, a Nemzetvédelmi Egyetem rendőrtiszteket képző közrendvédelmi szakára tavaly hétszeres volt a túljelentkezés, míg a rendészeti szakközépiskolákban két-háromszoros a túljelentkezés.

Kapcsolódó Cikkek