2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

Újra aluljárófestő pályázatot hirdet a MÁV

Idén is meghirdeti aluljárófestő pályázatát a MÁV Magyar Államvasutak Zrt., amely 12. életévüket betöltött egyéni alkotók és csoportok ötleteit várja szeptember 26-án éjfélig öt vidéki és egy budapesti gyalogos aluljáró falának kidekorálására.

A vasúttársaság honlapján is közzétett pályázati felhívás szerint Budapesten a Mexikói út, valamint Bicske, Mende, Pilis, Vác-Alsóváros és Vecsés egy-egy vasúti gyalogos aluljárójába elképzelt alkotások látványterveit várják.


A MÁV közleménye szerint a pályázatra egyéni alkotók vagy maximum 15 fős csoportok jelentkezhetnek legfeljebb két darab, színsémákból és mintázatból álló látványtervvel. Az A4-es méretű látványtervet a vasúttársaság honlapjáról letölthető dokumentumokkal együtt kell digitalizált változatban a vállalat honlapján közzétett címre megküldeni.

A beérkezett pályaműveket a MÁV Zrt. aszerint értékeli, hogy azok alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a falfelületek dekorálására. A MÁV minél több alkotó részére szeretné lehetővé tenni elképzeléseik megvalósítását, ezért több pályamű is kikerülhet a falakra.

Az engedélyezett terveket október 1. és november 30. között vasútbiztonsági felügyelet mellett festhetik fel a győztes jelentkezők. A festéshez szükséges eszközöket a MÁV biztosítja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.