EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,53 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Újra aluljárófestő pályázatot hirdet a MÁV

Idén is meghirdeti aluljárófestő pályázatát a MÁV Magyar Államvasutak Zrt., amely 12. életévüket betöltött egyéni alkotók és csoportok ötleteit várja szeptember 26-án éjfélig öt vidéki és egy budapesti gyalogos aluljáró falának kidekorálására.

A vasúttársaság honlapján is közzétett pályázati felhívás szerint Budapesten a Mexikói út, valamint Bicske, Mende, Pilis, Vác-Alsóváros és Vecsés egy-egy vasúti gyalogos aluljárójába elképzelt alkotások látványterveit várják.


A MÁV közleménye szerint a pályázatra egyéni alkotók vagy maximum 15 fős csoportok jelentkezhetnek legfeljebb két darab, színsémákból és mintázatból álló látványtervvel. Az A4-es méretű látványtervet a vasúttársaság honlapjáról letölthető dokumentumokkal együtt kell digitalizált változatban a vállalat honlapján közzétett címre megküldeni.

A beérkezett pályaműveket a MÁV Zrt. aszerint értékeli, hogy azok alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a falfelületek dekorálására. A MÁV minél több alkotó részére szeretné lehetővé tenni elképzeléseik megvalósítását, ezért több pályamű is kikerülhet a falakra.

Az engedélyezett terveket október 1. és november 30. között vasútbiztonsági felügyelet mellett festhetik fel a győztes jelentkezők. A festéshez szükséges eszközöket a MÁV biztosítja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Sokmilliós kárt okoztak a fővárosnak azok az ellenzék által felkorbácsolt csoportok, amelyek szerda este Bubi-kerékpárokat vertek szét, padokat gyújtogattak és rátámadtak a Parlamentet őrző rendőrökre.

 • Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Mint arról már korábban beszámoltunk, közérdekű adatigényléssel fordult az Origo Demeter Mártához, annak érdekében, hogy megtudják, kiket foglalkoztat országgyűlési keretéből.

 • Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

  Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

   A kedd esti strasbourgi terrorcselekményt követően a magyar kormány úgy döntött, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket hajt végre, hogy hazánkban még véletlenül se történhessen meg hasonló tragédia mint a francia városban.