EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,43 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb XIII.kerület

Újra itt az utcabál

A nyár végén, augusztus 26-án újra megrendezik az immár hagyományos Angyalfolki Utcabált.

Az Angyalfolki Utcabálon nagy hangsúlyt fektetnek a néptánc hagyományainak bemutatására ((A fotó a 2017-es utcabálon készült! Fotó: Máté Krisztián)

Immár évek óta nyüzsgő forgataggá válik a Dagály utca, ahol számos program közül válogathatnak a résztvevők. Idén is nagy hangsúlyt kap a népi kultúra, a néptánc, a népzene és a népművészeti mesterségek bemutatása. Az Angyalföldi Vadrózsa és Vadvirág Néptáncegyüttes közösen eleveníti fel, hogy milyenek voltak a lakodalmas szokások a századfordulótól napjainkig fotókkal, élő gasztronómiával, személyes beszélgetésekkel, zenével, és megkóstolhatják Angyalföld lakodalmas ételeit is.


A gyerekeket is számos programmal várják. (A fotó a 2017-es utcabálon készült! Fotó: Máté Krisztián)

A Tücsökkertben babasarok, táncház és kézműves-foglalkozás mellett lufihajtogatással és gyermekbarát programokkal készülnek a legkisebb vendégek fogadására, de az utcabál programját színesítve különleges interaktív sportfoglalkozásokkal, vásári forgataggal, főzőversennyel, civil aktivitásokkal is várják a látogatókat!
Természetesen nem maradnak el a koncertek sem: fellép a Kaláka együttes, a Cimbaliband, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs duója, a napot pedig Tóth Gabi koncertje zárja.

A napot Tóth Gabi koncertje zárja (Fotó: Mészáros Diána)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.