EUR: 321,37 Ft
CHF: 284,70 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XIII.kerület

Újra itt az utcabál

A nyár végén, augusztus 26-án újra megrendezik az immár hagyományos Angyalfolki Utcabált.

Az Angyalfolki Utcabálon nagy hangsúlyt fektetnek a néptánc hagyományainak bemutatására ((A fotó a 2017-es utcabálon készült! Fotó: Máté Krisztián)

Immár évek óta nyüzsgő forgataggá válik a Dagály utca, ahol számos program közül válogathatnak a résztvevők. Idén is nagy hangsúlyt kap a népi kultúra, a néptánc, a népzene és a népművészeti mesterségek bemutatása. Az Angyalföldi Vadrózsa és Vadvirág Néptáncegyüttes közösen eleveníti fel, hogy milyenek voltak a lakodalmas szokások a századfordulótól napjainkig fotókkal, élő gasztronómiával, személyes beszélgetésekkel, zenével, és megkóstolhatják Angyalföld lakodalmas ételeit is.


A gyerekeket is számos programmal várják. (A fotó a 2017-es utcabálon készült! Fotó: Máté Krisztián)

A Tücsökkertben babasarok, táncház és kézműves-foglalkozás mellett lufihajtogatással és gyermekbarát programokkal készülnek a legkisebb vendégek fogadására, de az utcabál programját színesítve különleges interaktív sportfoglalkozásokkal, vásári forgataggal, főzőversennyel, civil aktivitásokkal is várják a látogatókat!
Természetesen nem maradnak el a koncertek sem: fellép a Kaláka együttes, a Cimbaliband, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs duója, a napot pedig Tóth Gabi koncertje zárja.

A napot Tóth Gabi koncertje zárja (Fotó: Mészáros Diána)

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.