EUR: 322,54 Ft
CHF: 282,94 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb XIII.kerület

Újra itt az utcabál

A nyár végén, augusztus 26-án újra megrendezik az immár hagyományos Angyalfolki Utcabált.

Az Angyalfolki Utcabálon nagy hangsúlyt fektetnek a néptánc hagyományainak bemutatására ((A fotó a 2017-es utcabálon készült! Fotó: Máté Krisztián)

Immár évek óta nyüzsgő forgataggá válik a Dagály utca, ahol számos program közül válogathatnak a résztvevők. Idén is nagy hangsúlyt kap a népi kultúra, a néptánc, a népzene és a népművészeti mesterségek bemutatása. Az Angyalföldi Vadrózsa és Vadvirág Néptáncegyüttes közösen eleveníti fel, hogy milyenek voltak a lakodalmas szokások a századfordulótól napjainkig fotókkal, élő gasztronómiával, személyes beszélgetésekkel, zenével, és megkóstolhatják Angyalföld lakodalmas ételeit is.


A gyerekeket is számos programmal várják. (A fotó a 2017-es utcabálon készült! Fotó: Máté Krisztián)

A Tücsökkertben babasarok, táncház és kézműves-foglalkozás mellett lufihajtogatással és gyermekbarát programokkal készülnek a legkisebb vendégek fogadására, de az utcabál programját színesítve különleges interaktív sportfoglalkozásokkal, vásári forgataggal, főzőversennyel, civil aktivitásokkal is várják a látogatókat!
Természetesen nem maradnak el a koncertek sem: fellép a Kaláka együttes, a Cimbaliband, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs duója, a napot pedig Tóth Gabi koncertje zárja.

A napot Tóth Gabi koncertje zárja (Fotó: Mészáros Diána)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.