2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Tatabánya

Újra sikert aratott a városban a Margaret Island

Négy év után tért vissza Tatabányára a Margaret Island. A népszerű zenekar 2014-ben egy itteni tehetségkutató megnyerésével indította el karrierjét, amely azóta is töretlen. A Szent István-nap zárásaként, közvetlenül a tűzijáték előtt léptek színpadra.

Imádjuk Tatabányát, tele van jó fej emberekkel – hangsúlyozta Lábas Viki, a banda frontembere. – Az itteni tehetségkutató megnyerése fantasztikus emlék, igaz, a tört angolsággal előadott produkciónkat visszanézni már nem olyan kellemes – tette hozzá nevetve az ország egyik legnépszerűbb fiatal énekesnője. Az együttes tagjai a nyarat végigdolgozták: egyrészt minden fesztiválon felléptek, másrészt ezzel párhuzamosan készítették szeptemberben megjelenő harmadik albumukat.


A zenekar szereti a rajongókkal közösen meghallgatni és elemezni az új albumot

A színpadról gyakorlatilag egyenesen a stúdióba rohantunk, hogy haladni tudjunk a lemez munkálataival – emelte ki Füstös Bálint, a Margaret Island szólógitárosa. – Ez lett az eddigi legeklektikusabb korongunk, amelyet igen rendhagyó formában mutatunk be. A megjelenés előtti héten öt helyszínen a rajongókkal közösen bakelitről hallgatjuk meg a teljes albumot, és beszélgetünk arról, hogy melyik dallal mit szeretnénk mondani.

A Margaret Island tagjai dalaikban akusztikus és folk-popos hangzásvilágot elegyítenek népzenei elemekkel, aminek ellensúlyozására választottak a zenekarnak idegen hangzású nevet. Első lemezük 2015 szeptemberében jelent meg „Egyszer volt”, a második 2016-ban „Bakancslista” címmel. A dalszövegeik nagy részét Hujber Szabolcs írta (pl. Eső, Bolyongó, Veled minden, Libikóka, Napfény, Ringató, Egyszer volt), két dalukhoz pedig Bródy János írt szöveget. Az együttes ezúttal is nagy sikert aratott Tatabányán: bár ezúttal szakmai zsűri nem pontozta őket, több ezren buliztak együtt a zenekar slágereire a Csónakázó-tónál.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.