2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb XIII.kerület

Újra vár a Dagály!

Bár a strandszezon kezdetére ígérték, végül a szezon utolsó heteire, augusztus 14-én  nyitott meg az újjáépített Dagály strand. Ráadásul ez is inkább részleges nyitásnak mondható, a megfogalmazás szerint „tesztüzemről” van szó.

A Dagályt a tavalyi vizes vb előtt zárták be, amikor a szomszédjában elkezdték építeni a Duna Arénát, magát a fürdőt pedig teljesen átépítették. Annak idején felkavarta a kedélyeket a népszerű strand letarolása és bezárása, nemcsak a környéken élők háborodtak föl, hanem mindazok, akik akár évtizedek óta rendszeres látogatói voltak a csodálatos helyi adottságokkal, fantasztikus panorámával, valamint gyógyvízzel és óriási zöld parkkal is rendelkező, Európában is egyedülállónak számító fürdőnek.


Termálmedencét is építettek a strandra (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Nos, most mindenki megnyugodhat, hiszen a színvonal nem csökkent, sőt, emelkedett, hiszen a kormány 1,1 milliárd forintot csoportosított át a fürdő felújításának műszaki tartalombővítésére. A látogatók egyelőre csak a szabadtéri létesítményeket tudják használni, így az 50 és a 25 méteres medence, valamint a pillangómedencék, a gyógyászati részleg és a wellness átadása későbbre marad.
A nyitás után több médiumban is megjelent, hogy a most újranyitott közkedvelt strandra kevesebben járnak majd, mert jegyárai jócskán emelkedtek, ám a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei Zrt. tájékoztatása szerint erről szó sincs.
„Az elmúlt napokban több médium kifogásolta a Dagály fürdő »magas« jegyárait. Tájékoztatásul közöljük a fürdő elmúlt évi felnőtt, egész napos belépőinek árait. 2014-ben a felnőtt belépő ára hétköznap 2400 forint, hétvégén pedig 2800 forint volt. A 2015-ben kezdődő építkezés miatt, 2015-ben és 2016-ban ezeket a jegyárakat csökkentettük hétköznap 2000, hétvégén pedig 2400 forintra, mert ez így volt korrekt. Viszont egyáltalán nem korrekt egyes médiumok részéről ezen árakhoz hasonlítani a mai árainkat. Az összehasonlításhoz a 2014-es árakat kell figyelembe venni, és így megállapíthatjuk, hogy 4 év alatt a jegyár 100 forintot emelkedett hétköznap, míg a hétvégi jegyár 100 forinttal csökken. Ezt az emelést azért enyhe túlzás jelentős drágulásnak nevezni.”
A tájékoztatás szerint a strand felnőtt belépője hét közben 2500, hétvégén 2700 forint, a gyerek-nyugdíjas-diák belépő hétköznap 2100, hétvégén 2300 forint. Létezik kétféle családi jegy lesz is: a korábban népszerű két felnőtt/két gyerek variáció hétköznap 7100, hétvégén 7700 forint  lesz, míg az egy felnőtt/két gyerek jegy 4600, illetve 5000 forintba kerül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.