EUR: 325,77 Ft
CHF: 294,35 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb XIII.kerület

Újra vár a Dagály!

Bár a strandszezon kezdetére ígérték, végül a szezon utolsó heteire, augusztus 14-én  nyitott meg az újjáépített Dagály strand. Ráadásul ez is inkább részleges nyitásnak mondható, a megfogalmazás szerint „tesztüzemről” van szó.

A Dagályt a tavalyi vizes vb előtt zárták be, amikor a szomszédjában elkezdték építeni a Duna Arénát, magát a fürdőt pedig teljesen átépítették. Annak idején felkavarta a kedélyeket a népszerű strand letarolása és bezárása, nemcsak a környéken élők háborodtak föl, hanem mindazok, akik akár évtizedek óta rendszeres látogatói voltak a csodálatos helyi adottságokkal, fantasztikus panorámával, valamint gyógyvízzel és óriási zöld parkkal is rendelkező, Európában is egyedülállónak számító fürdőnek.


Termálmedencét is építettek a strandra (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Nos, most mindenki megnyugodhat, hiszen a színvonal nem csökkent, sőt, emelkedett, hiszen a kormány 1,1 milliárd forintot csoportosított át a fürdő felújításának műszaki tartalombővítésére. A látogatók egyelőre csak a szabadtéri létesítményeket tudják használni, így az 50 és a 25 méteres medence, valamint a pillangómedencék, a gyógyászati részleg és a wellness átadása későbbre marad.
A nyitás után több médiumban is megjelent, hogy a most újranyitott közkedvelt strandra kevesebben járnak majd, mert jegyárai jócskán emelkedtek, ám a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei Zrt. tájékoztatása szerint erről szó sincs.
„Az elmúlt napokban több médium kifogásolta a Dagály fürdő »magas« jegyárait. Tájékoztatásul közöljük a fürdő elmúlt évi felnőtt, egész napos belépőinek árait. 2014-ben a felnőtt belépő ára hétköznap 2400 forint, hétvégén pedig 2800 forint volt. A 2015-ben kezdődő építkezés miatt, 2015-ben és 2016-ban ezeket a jegyárakat csökkentettük hétköznap 2000, hétvégén pedig 2400 forintra, mert ez így volt korrekt. Viszont egyáltalán nem korrekt egyes médiumok részéről ezen árakhoz hasonlítani a mai árainkat. Az összehasonlításhoz a 2014-es árakat kell figyelembe venni, és így megállapíthatjuk, hogy 4 év alatt a jegyár 100 forintot emelkedett hétköznap, míg a hétvégi jegyár 100 forinttal csökken. Ezt az emelést azért enyhe túlzás jelentős drágulásnak nevezni.”
A tájékoztatás szerint a strand felnőtt belépője hét közben 2500, hétvégén 2700 forint, a gyerek-nyugdíjas-diák belépő hétköznap 2100, hétvégén 2300 forint. Létezik kétféle családi jegy lesz is: a korábban népszerű két felnőtt/két gyerek variáció hétköznap 7100, hétvégén 7700 forint  lesz, míg az egy felnőtt/két gyerek jegy 4600, illetve 5000 forintba kerül.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.