EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb XVI.kerület

Ültessen ön is fát!

A kerületi önkormányzat idén is meghirdeti az őszi lakossági faültetési akciót, amelynek keretében díszfák igényelhetők a lakóház előtti zöld sávba, közterületre. A fákat az önkormányzat ingyenesen biztosítja. A faültetési akcióra szeptember 3-áig lehet jelentkezni.

Az alacsony díszjuharok közül az Acer campestre ‘Red Shine’ levelei lombfakadáskor vörösek, majd fokozatosan bezöldülnek, termése érés előtt vörös, majd bezöldül, fiatal hajtásvégei mindig vörösek, ez különleges megjelenést biztosít ennek a város- és szárazság tűrő fajtának


Az akcióban egy cím elé maximum öt fa igényelhető, a fa ültetési helyét a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet dolgozóival lehet egyeztetni telefonon, e-mailben, a helyszínen vagy helyszínrajz segítségével. Mindenkinek, aki szeretne fát a háza elé, a megbeszélt helyen a megadott határidőig ki kell ásnia az ültetőgödröt, hiszen a kiszállítás napján a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkatársai ebbe állítják a fát és a helyszínen hagyják a támrudat, illetve a törzsvédő hengert. Az ültetés és beiszapolás az igénylő feladata, amit a szállítás napján köteles elvégezni.

Amennyiben a helyszínen nem található kellő méretű ültetőgödör, a fát nem tudják az igénylőnek átadni!
Jelentkezni lehet írásban a kerületi önkormányzat Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájában, a XVI. kerület,  Havashalom utca 43. címen vagy e-mailben a [email protected] címen.


A jelentkezéskor fel kell tüntetni a nevet, telefonszámot, e-mail-címet, értesítési címet, valamint azt a címet, ahova a fát kérik.

A Környezetvédelmi Iroda a címeket szeptember-október folyamán ellenőrzi, hogy megfelelnek-e az akció feltételeinek, majd írásban értesíti a jelentkezőket a döntésről. A facsemetéket a lombhullás után, október végén, november elején a fagyok beállta előtt szállítják ki.

A júdásfát általában cserjeméretben, szoliterként lehet látni a parkokban és kertekben, de létezik belőle városi fasor kialakítására alkalmas sorfa típus is

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.