EUR: 323,19 Ft
CHF: 285,71 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb XVI.kerület

Ültessen ön is fát!

A kerületi önkormányzat idén is meghirdeti az őszi lakossági faültetési akciót, amelynek keretében díszfák igényelhetők a lakóház előtti zöld sávba, közterületre. A fákat az önkormányzat ingyenesen biztosítja. A faültetési akcióra szeptember 3-áig lehet jelentkezni.

Az alacsony díszjuharok közül az Acer campestre ‘Red Shine’ levelei lombfakadáskor vörösek, majd fokozatosan bezöldülnek, termése érés előtt vörös, majd bezöldül, fiatal hajtásvégei mindig vörösek, ez különleges megjelenést biztosít ennek a város- és szárazság tűrő fajtának


Az akcióban egy cím elé maximum öt fa igényelhető, a fa ültetési helyét a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet dolgozóival lehet egyeztetni telefonon, e-mailben, a helyszínen vagy helyszínrajz segítségével. Mindenkinek, aki szeretne fát a háza elé, a megbeszélt helyen a megadott határidőig ki kell ásnia az ültetőgödröt, hiszen a kiszállítás napján a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkatársai ebbe állítják a fát és a helyszínen hagyják a támrudat, illetve a törzsvédő hengert. Az ültetés és beiszapolás az igénylő feladata, amit a szállítás napján köteles elvégezni.

Amennyiben a helyszínen nem található kellő méretű ültetőgödör, a fát nem tudják az igénylőnek átadni!
Jelentkezni lehet írásban a kerületi önkormányzat Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájában, a XVI. kerület,  Havashalom utca 43. címen vagy e-mailben a [email protected] címen.


A jelentkezéskor fel kell tüntetni a nevet, telefonszámot, e-mail-címet, értesítési címet, valamint azt a címet, ahova a fát kérik.

A Környezetvédelmi Iroda a címeket szeptember-október folyamán ellenőrzi, hogy megfelelnek-e az akció feltételeinek, majd írásban értesíti a jelentkezőket a döntésről. A facsemetéket a lombhullás után, október végén, november elején a fagyok beállta előtt szállítják ki.

A júdásfát általában cserjeméretben, szoliterként lehet látni a parkokban és kertekben, de létezik belőle városi fasor kialakítására alkalmas sorfa típus is

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.