2019. december 10., kedd
Judit

Életmód

Ungár Anikó: Szeretem a rítusaimat

Indiában járt Ungár Anikó, ahol Krisna szülővárosát, Vrindávant látogatta meg, és azt mondja, csodákat látott. Tapasztalatairól és húsmentes étrendjének okairól is mesélt lapunknak.

Ungár Anikó harminc éve ugyanazt reggelizi: narancslekváros pirítóst és kávét. – Szeretem a rítusaimat. Az embernek kellenek a megszokott, apró hangulatok, amelyekben önmaga tud lenni. Huszadik éve vagyok vegetáriánus, ami mögött semmiféle filozófiai vagy vallási megfontolás nincs. Egyszerűen így érzem jól magam, friss és energikus vagyok. Ugyanakkor az állattartásnak léteznek tisztességes formái, ezért sem tudom elfogadni az ipari méretű öldöklést. Talán az is hozzájárul a nézeteimhez, hogy hétéves korom óta van kutyám, de én minden állatra barátként tekintek – mesélte Anikó, akinek fia, Baronits Gábor is áttért a vegetáriánus étkezésre. Bár a művésznő sohasem befolyásolta gyermekét ilyen kérdésekben, azt mondja, a jó közérzet és az egészség Gábort is meggyőzte.


Krisna szülővárosa, Vrindávan és egy régi jó barátja pedig Ungár Anikót győzte meg arról, hogy a Krisna-völgyi búcsúban bűvészként fellépjen, és részt vegyen egy beszélgetésben a vegetáriánus étkezésről. – Teljesen mindegy, hogy a Krisna-tudatú hívőkről vagy bármilyen más csoportról beszélünk, én azt becsülöm, ha valaki képes másféle életvitelt választani és a maga útját járni. Sokan nem születtek szerencsés csillagzat alatt, nekik gyakran kell valami kapaszkodó, hogy ne sodródjanak az életben. Nagyra becsülöm azt, aki megtalálja ezt a kapaszkodót!

Kapcsolódó Cikkek

 • A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájhigiéné több szempontból is fontos, hiszen általános egészségi állapotunkra nézve is kedvező hatással bír. Most kutatók egy meglepő tanulmányban arról számolnak be, hogy a fogmosás csökkentheti az Alzheimer-kór, valamint számos más betegség kockázatát, valamint segít a szív- és érrendszer védelmében.

 • Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tegye a szívére a kezét mindenki! Ugye előfordult már, hogy lódított a munkahelyén? Persze nem kell rögtön valami hatalmas nagy hazugságra gondolni, de szinte biztos, hogy olyan ember nem létezik, aki még soha egyetlen egy kis füllentést ne ejtett volna meg, akár a főnökénél, vagy épp a kollégájának nem mondott igazat.

 • Akik már nem öregszenek meg

  Akik már nem öregszenek meg

  Az I. világháború lezárásának századik évfordulója alkalmából Peter Jackson, A Gyűrűk Ura trilógia Oscar-díjas rendezője bemutatja lélegzetelállító dokumentumfilmjét, amelyben a Nagy Háborút oly módon vitte a nagyvászonra, mint korábban senki más.

 • Télen is óvjuk a bőrünket!

  Télen is óvjuk a bőrünket!

  A tél, az extrém hideg, a fűtött lakások szárazabb levegője, valamint a kinti és benti hőmérséklet közötti különbség megviseli a bőrt. Dr. Torma Katalin, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa olyan hasznos tanácsokkal szolgál, amelyek segítenek a problémás, viszkető bőrt újra selymessé, hidratálttá tenni.