EUR: 322,57 Ft
CHF: 282,20 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Életmód

Ungár Anikó: Szeretem a rítusaimat

Indiában járt Ungár Anikó, ahol Krisna szülővárosát, Vrindávant látogatta meg, és azt mondja, csodákat látott. Tapasztalatairól és húsmentes étrendjének okairól is mesélt lapunknak.

Ungár Anikó harminc éve ugyanazt reggelizi: narancslekváros pirítóst és kávét. – Szeretem a rítusaimat. Az embernek kellenek a megszokott, apró hangulatok, amelyekben önmaga tud lenni. Huszadik éve vagyok vegetáriánus, ami mögött semmiféle filozófiai vagy vallási megfontolás nincs. Egyszerűen így érzem jól magam, friss és energikus vagyok. Ugyanakkor az állattartásnak léteznek tisztességes formái, ezért sem tudom elfogadni az ipari méretű öldöklést. Talán az is hozzájárul a nézeteimhez, hogy hétéves korom óta van kutyám, de én minden állatra barátként tekintek – mesélte Anikó, akinek fia, Baronits Gábor is áttért a vegetáriánus étkezésre. Bár a művésznő sohasem befolyásolta gyermekét ilyen kérdésekben, azt mondja, a jó közérzet és az egészség Gábort is meggyőzte.


Krisna szülővárosa, Vrindávan és egy régi jó barátja pedig Ungár Anikót győzte meg arról, hogy a Krisna-völgyi búcsúban bűvészként fellépjen, és részt vegyen egy beszélgetésben a vegetáriánus étkezésről. – Teljesen mindegy, hogy a Krisna-tudatú hívőkről vagy bármilyen más csoportról beszélünk, én azt becsülöm, ha valaki képes másféle életvitelt választani és a maga útját járni. Sokan nem születtek szerencsés csillagzat alatt, nekik gyakran kell valami kapaszkodó, hogy ne sodródjanak az életben. Nagyra becsülöm azt, aki megtalálja ezt a kapaszkodót!

Kapcsolódó Cikkek