EUR: 317,71 Ft
CHF: 280,61 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Életmód

Ungár Anikó: Szeretem a rítusaimat

Indiában járt Ungár Anikó, ahol Krisna szülővárosát, Vrindávant látogatta meg, és azt mondja, csodákat látott. Tapasztalatairól és húsmentes étrendjének okairól is mesélt lapunknak.

Ungár Anikó harminc éve ugyanazt reggelizi: narancslekváros pirítóst és kávét. – Szeretem a rítusaimat. Az embernek kellenek a megszokott, apró hangulatok, amelyekben önmaga tud lenni. Huszadik éve vagyok vegetáriánus, ami mögött semmiféle filozófiai vagy vallási megfontolás nincs. Egyszerűen így érzem jól magam, friss és energikus vagyok. Ugyanakkor az állattartásnak léteznek tisztességes formái, ezért sem tudom elfogadni az ipari méretű öldöklést. Talán az is hozzájárul a nézeteimhez, hogy hétéves korom óta van kutyám, de én minden állatra barátként tekintek – mesélte Anikó, akinek fia, Baronits Gábor is áttért a vegetáriánus étkezésre. Bár a művésznő sohasem befolyásolta gyermekét ilyen kérdésekben, azt mondja, a jó közérzet és az egészség Gábort is meggyőzte.


Krisna szülővárosa, Vrindávan és egy régi jó barátja pedig Ungár Anikót győzte meg arról, hogy a Krisna-völgyi búcsúban bűvészként fellépjen, és részt vegyen egy beszélgetésben a vegetáriánus étkezésről. – Teljesen mindegy, hogy a Krisna-tudatú hívőkről vagy bármilyen más csoportról beszélünk, én azt becsülöm, ha valaki képes másféle életvitelt választani és a maga útját járni. Sokan nem születtek szerencsés csillagzat alatt, nekik gyakran kell valami kapaszkodó, hogy ne sodródjanak az életben. Nagyra becsülöm azt, aki megtalálja ezt a kapaszkodót!

Kapcsolódó Cikkek

 • Bővül a MOL Limo-zóna

  Bővül a MOL Limo-zóna

  Ígéretéhez híven bővítette szolgáltatási területét Budapest legnagyobb közösségi autmegosztó szolgáltatása a MOL Limo. A MOL Limo az alig egy évvel ezelőtti indulás után néhány hónappal már 35 ezer felhasználóval dicsekedhetett, akik idén már a főváros 4 további részen élvezhetik a limózást.

 • Óvatosan az új évi absztinenciával!

  Óvatosan az új évi absztinenciával!

  A hosszú tél kritikus az alkoholproblémákkal és más szenvedélybetegséggel küzdők életében, a szakember mégis arra int: az újévi fogadalom miatti leszokás nem hatékőny, a függőknek segítségre van szükségük, akiknek pedig nincs ilyen gondjuk, azoknak fogadalom sem kell, legfeljebb kidobják a maradék piákat otthonról.

 • 5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  Aki az év elején életmódváltásba kezd, és a fogyás szót beírja bármilyen keresőbe, fél perc alatt közel másfél millió találatot kaphat. A számtalan diéta, termék, étrend-kiegészítő és hirdetés között nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.