EUR: 336,37 Ft
CHF: 313,90 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Kecskemét

Útfelújításra nyertek pénzt

Több mint 50 millió forintot nyertek a Kecskemét környéki települések utak és járdák javítására, illetve önkormányzati intézmények fejlesztésére – számolt be a kormány.hu.

A Magyarország idei költségvetéséről szóló törvény szerint a településeknek május elejéig kellett beadniuk pályázatukat/forrásigényüket a helyi út-, illetve járdahálózat felújítása érdekében. A támogatásról augusztus elején döntöttek: három Kecskemét környéki település az általa igényelt összeg 100 százalékát megkapta. Így Kerekegyháza 13, míg Ballószög 15 milliós forráshoz jutott a helyi út-, illetve járdahálózat felújításához.


A támogatott önkormányzatok között van Helvécia is, amely 23 milliós forrásból korszerűsítheti intézményhálózatát. A három település által összesen elnyert állami forrás meghaladja az 50 millió forintot. A Belügyminisztérium szerint a most rendelkezésre álló 5 milliárdos forrásra több mint ötszörös volt a túljelentkezés. Minden igény kielégítéséhez 28 milliárd forintra lett volna szükség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.