EUR: 323,75 Ft
CHF: 283,49 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Kecskemét

Útfelújításra nyertek pénzt

Több mint 50 millió forintot nyertek a Kecskemét környéki települések utak és járdák javítására, illetve önkormányzati intézmények fejlesztésére – számolt be a kormány.hu.

A Magyarország idei költségvetéséről szóló törvény szerint a településeknek május elejéig kellett beadniuk pályázatukat/forrásigényüket a helyi út-, illetve járdahálózat felújítása érdekében. A támogatásról augusztus elején döntöttek: három Kecskemét környéki település az általa igényelt összeg 100 százalékát megkapta. Így Kerekegyháza 13, míg Ballószög 15 milliós forráshoz jutott a helyi út-, illetve járdahálózat felújításához.


A támogatott önkormányzatok között van Helvécia is, amely 23 milliós forrásból korszerűsítheti intézményhálózatát. A három település által összesen elnyert állami forrás meghaladja az 50 millió forintot. A Belügyminisztérium szerint a most rendelkezésre álló 5 milliárdos forrásra több mint ötszörös volt a túljelentkezés. Minden igény kielégítéséhez 28 milliárd forintra lett volna szükség.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.