EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Kecskemét

Útfelújításra nyertek pénzt

Több mint 50 millió forintot nyertek a Kecskemét környéki települések utak és járdák javítására, illetve önkormányzati intézmények fejlesztésére – számolt be a kormány.hu.

A Magyarország idei költségvetéséről szóló törvény szerint a településeknek május elejéig kellett beadniuk pályázatukat/forrásigényüket a helyi út-, illetve járdahálózat felújítása érdekében. A támogatásról augusztus elején döntöttek: három Kecskemét környéki település az általa igényelt összeg 100 százalékát megkapta. Így Kerekegyháza 13, míg Ballószög 15 milliós forráshoz jutott a helyi út-, illetve járdahálózat felújításához.


A támogatott önkormányzatok között van Helvécia is, amely 23 milliós forrásból korszerűsítheti intézményhálózatát. A három település által összesen elnyert állami forrás meghaladja az 50 millió forintot. A Belügyminisztérium szerint a most rendelkezésre álló 5 milliárdos forrásra több mint ötszörös volt a túljelentkezés. Minden igény kielégítéséhez 28 milliárd forintra lett volna szükség.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.