2020. január 29., szerda
Adél

Extra

Vádat emeltek az Argo-sztár halála miatt

Fél éve gázolták el a zebrán az Argo című filmben Tysont alakító Kiss Józsefet. Most vádat emeltek az 51 éves autós ellen. A nyomozást segítette, hogy kamerafelvétel is van a brutális balesetről.

Kiss József – Tyson /Fotó: Facebook

Fél évvel ezelőtt, Budakeszin történt a baleset, egy századmásodpercen múlhatott Kiss József élete. Az Argo-filmek sztárja pont átért volna a Városháza előtti zebrán, amikor egy autó elütötte. A mentők a sérültet újraélesztés után gerinctöréssel, koponyasérüléssel vitték volna kórházba, de sajnos József szállítás közben életét vesztette. Az Argo-filmek rendezője, Árpa Attila megrendítő üzenetben búcsúzott barátjától.


„Nyugodj békében, drága barátom. Még mindig várom, hogy felhívj, és azzal a tipikus röhögéseddel azt mondd: »Nyugi, csak poén volt.« De nem hívsz” – írta.

Rövid időn belül befejezte a nyomozást a Budaörsi Rendőrkapitányság. Az ügyben keletkezett iratokat pedig halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 51 éves férfi elleni vádemelési javaslattal megküldték a Budakörnyéki Járási Ügyészség részére, amely nemrég vádat emelt.


Természetesen több szakértő segítette a nyomozást, de a Lokál információi szerint egy kamerafelvétel tisztázta pontosan, mi történt. Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt egyébként egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Úgy tudjuk, a gázoló elismerte a felelősségét és sajnálja, ami történt, de sem levélben, sem a rendőrségen keresztül, sem személyesen nem kért bocsánatot Kiss József családjától.

A Tysont alakító színésznek két fia volt, a most 16 éves Csaba Martin és a 14 éves Adrián Zsolt. Érthető, hogy nagyon nehéz időszakon mennek keresztül. Édesanyjuk – József korábbi élettársa –, Andrea tartja bennük a lelket.
– Remélem, a gázoló megkapja méltó büntetését. Mindenkinek nagyon hiányzik Józsi, de a gyerekek az apjukat veszítették el, amit soha nem tudnak majd feldolgozni.

Kapcsolódó Cikkek