2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Debrecen

Változások az ingatlanpiacon?

 A BMW-gyár felépülése növelheti ugyan a debreceni lakásárakat, ugyanakkor a város olyan lehetőségeket kínál a lakáspiacon – akár már most is –, ami esetleg kordában tarthatja az ingatlanárak elszabadulását.

Városunkban néhány éven belül hasonló lehet a helyzet, mint ahogy az a másik két autógyárral rendelkező városban, Győrött és Kecskeméten is történt, vagyis az ingatlanszektor szinte minden ágazata dinamikus fejlődésnek indult a gyártás beindulásakor. Újabb szakemberek érkeznek, adott esetben a családjukkal, szállásra van szükségük, szeretnék a gyerekeiket jó iskolába járatni, vásárolni is abban a városban akarnak, ahol dolgoznak és élnek, ez pedig mind érzékelhető keresletnövekedéssel jár, ami bizonyos mértékig fölfelé hajtja az árakat.


Debrecenben jelenleg három lakópark építése is zajlik

Tapasztalat, hogy a másik két magyar autógyári városban az ingatlanszektor szinte minden ágazata dinamikusan fejlődött, talán a hotelpiac nem annyira, de az ipari és kereskedelmi ingatlanok (üzlethelyiségek, üzletközpontok), a telekpiac és a lakáspiac igen. Erre számítanak Debrecenben is, ahol éppen három jelentős lakópark építése zajlik, az egyik a vége felé jár, a másik kettő révén pedig 350 új építésű lakás lesz elérhető a piacon másfél éven belül. Győrben és Kecskeméten az első, átmeneti időszakban inkább a lakásbérleti piac bővült dinamikusan, Debrecenben is valószínűleg ez növekszik majd, valamint a befektetési célú lakásvásárlás az említett új lakásokból akár a következő évben is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.