2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Debrecen

Változások az ingatlanpiacon?

 A BMW-gyár felépülése növelheti ugyan a debreceni lakásárakat, ugyanakkor a város olyan lehetőségeket kínál a lakáspiacon – akár már most is –, ami esetleg kordában tarthatja az ingatlanárak elszabadulását.

Városunkban néhány éven belül hasonló lehet a helyzet, mint ahogy az a másik két autógyárral rendelkező városban, Győrött és Kecskeméten is történt, vagyis az ingatlanszektor szinte minden ágazata dinamikus fejlődésnek indult a gyártás beindulásakor. Újabb szakemberek érkeznek, adott esetben a családjukkal, szállásra van szükségük, szeretnék a gyerekeiket jó iskolába járatni, vásárolni is abban a városban akarnak, ahol dolgoznak és élnek, ez pedig mind érzékelhető keresletnövekedéssel jár, ami bizonyos mértékig fölfelé hajtja az árakat.


Debrecenben jelenleg három lakópark építése is zajlik

Tapasztalat, hogy a másik két magyar autógyári városban az ingatlanszektor szinte minden ágazata dinamikusan fejlődött, talán a hotelpiac nem annyira, de az ipari és kereskedelmi ingatlanok (üzlethelyiségek, üzletközpontok), a telekpiac és a lakáspiac igen. Erre számítanak Debrecenben is, ahol éppen három jelentős lakópark építése zajlik, az egyik a vége felé jár, a másik kettő révén pedig 350 új építésű lakás lesz elérhető a piacon másfél éven belül. Győrben és Kecskeméten az első, átmeneti időszakban inkább a lakásbérleti piac bővült dinamikusan, Debrecenben is valószínűleg ez növekszik majd, valamint a befektetési célú lakásvásárlás az említett új lakásokból akár a következő évben is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.